В прокуратурі відбулась координаційна нарада щодо стану додержання законів при проведенні мобілізації

В прокуратурі відбулась координаційна нарада щодо стану додержання законів при проведенні мобілізації

17.02.2015, 21:28

17 лютого  під головуванням прокурора області Миколи Якимчука відбулась координаційна нарада щодо стану додержання законів при проведенні часткової мобілізації  на території регіону. В нараді взяли участь голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, представники правоохоронних органів,  військових комісаріатів та судової палати.

«Правоохоронні органи області  повинні забезпечити проведення четвертої хвилі часткової мобілізації відповідно до  вимог чинного законодавства, у тому числі шляхом притягнення винних осіб до відповідальності» - наголосив Микола Якимчук.

У минулому році органами внутрішніх справ Чернівецької області розпочато досудове розслідування у 2 кримінальних провадженнях, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією).

Крім того, 20 кримінальних проваджень розпочато Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону Західного регіону України, що скеровані до органів внутрішніх справ для проведення досудового розслідування.

Факти ухилення від призову за мобілізацією встановлено в Першотравневому районі м. Чернівці та Вижницькому, Сторожинецькому, Новоселицькому, Кельменецькому, Герцаївському районах області. Десятьом  особам уже призначено покарання у вигляді позбавлення волі із звільненням від відбування призначеного покарання з іспитовим строком. 

У поточному році розпочато досудове розслідування у 17 кримінальних провадженнях за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених   ст. 336 КК України.

«Щоб забезпечити неухильне виконання указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14.01.2015, затвердженого 15.01.2015 Верховною радою України, працівники органів прокуратури області щоденно чергуватимуть у військових комісаріатах під час проведення мобілізаційних заходів» - зазначив Микола Якимчук.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1