В прокуратурі пояснюють, що влаштували 'маски шоу', бо «Трансмост» добровільно не віддавав  документи (оновлено ВІДЕО)

В прокуратурі пояснюють, що влаштували "маски шоу", бо «Трансмост» добровільно не віддавав документи (оновлено ВІДЕО)

12.12.2011, 15:35

         Нещодавно, а саме 10 листопада 2011 року, ми інформували громадськість про те, що прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення посадовцями ЗАТ «Трансмост» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України.

         Коротко нагадаємо суть справи. Впродовж вересня 2008 - грудня 2009 р.р.  службові особи цього ЗАТ, яке виступало підрядником з будівництва мосту на автомобільній дорозі місцевого значення Маршинці – Герца – Глибока – Банилів-Підгірний, внесли завідомо неправдиві дані в акти виконаних робіт та в довідки про вартість робіт щодо обсягів і їх вартості. Внаслідок вказаних незаконних дій на рахунок «Трансмосту», згідно з висновками КРУ, були зайво скеровані бюджетні кошти на суму понад 1,5 млн. грн. Таким чином державним інтересам спричинені тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків на вказану суму.

         З метою забезпечення виконання вимог кримінально-процесуального законодавства у рамках розслідування даної кримінальної справи слідчий виніс постанову про проведення у ЗАТ «Трансмост» виїмки необхідних для слідства документів. Враховуючи те, що керівництво підприємства відмовилося добровільно виконати законну вимогу слідчого і почало чинити перепони, останній змушений був залучити до виконання вказаних процесуальних дій працівників спецпідрозділу.

         Принагідно звертаємо увагу, що згідно зі ст.179 Кримінально-процесуального кодексу України посадові особи і громадяни не мають права відмовлятися пред’явити або видати документи чи їх копії або інші предмети, які вимагає слідчий під час обшуку і виїмки. Невиконання цих вимог розцінюється як перешкоджання в розслідуванні злочину, - повідомили в прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Джерело: buknews.com.ua (c)

У Чернівцях до офісу підприємства «Трансмост» по вулиці Барбюса, 31 о 10.00 годині 9 грудня увірвалися люди в масках. Як розповідають очевидці, вони виламали браму і не випускають працівників з території та приміщення. Так само, як і нікого не впускають туди. Силовики посилаються на наявність постанови від слідчого обласної прокуратури на обшук підприємства. На першому поверсі офісу вони зібрали зі столів всі документи, комп’ютери та оргтехніку. Працівники фірми кажуть, що їм нічого не пояснювали. Зараз силовики знаходяться в технічному відділі разом із керівництвом підприємства. Ні працівників, ні журналістів туди не пускають. Як передав кореспондент molbuk.ua, люди в формі спецпідрозділу «Беркут» складають документацію у чорні мішки для сміття. Як розповіли працівники "Трансмосту", одній з співробітниць фірми стало погано. Викликали "швидку", однак медикам довелося трохи почекати під воротами фірми, адже туди нікого не впускають. Однак, пізніше автомобіль все-таки впустили та випустили. Кореспондент molbuk.ua все-таки зміг проникнути всередину підприємства через "чорний вхід". Решітку на вході центрального офісу правоохоронці зачинили наручниками. Всередині приміщення метушня: працівники "Трансмосту" скаржаться на те, що їх не випускають з офісу, вони голодні. Люди в цивільному (працівники фірми кажуть, що вони "головні" з міліції) разом з керівниками "Трансмосту" знаходяться в кабінеті технічного відділу. Туди нікого не впускають, біля дверей стоїть людина в масці. Проводити відеозйомку того, що відбувається в кабінеті з-за щілин дверей забороняють - чоловік у чорній куртці сказав, що там проходять слідчі дії. На коридорі офісу - приблизно 20 чорних мішків з документаціями фірми. (За матеріалами molbuk.ua).