В  ООН вважають, що відео, на якому окупанти розстріляли українського військового, «може бути автентичним»

В ООН вважають, що відео, на якому окупанти розстріляли українського військового, «може бути автентичним»

08.03.2023, 21:39

В Управлінні ООН із прав людини вважають, що відео, на якому окупанти розстріляли українського військового, «може бути автентичним».

Про це речниця управління сказала в коментарі AFP.

“Ми знаємо про це відео, опубліковане в соціальних мережах, на якому українського солдата поза полем бою, очевидно, страчують російські збройні сили. На підставі попередньої експертизи ми вважаємо, що відео може бути автентичним”, — заявила прессекретарка.

Також вона зазначила, що з початку повномасштабної війни Управління ООН із прав людини задокументувало «численні порушення» щодо військовополонених, зокрема й випадки страти полонених.

Оприлюднене росіянами відео розстрілу українського захисника є трагічним нагадуванням про важливість дотримання законів війни.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, пише Главком.

"Нещодавні шокуючі кадри свавільного вбивства українського солдата є ще одним трагічним нагадуванням про необхідність суворого дотримання законів війни. Ми повинні досягати всіх цих цілей визнаючи, що кожна з них має цінність сама по собі", – заявив Гутерреш.

Нагадаємо, російські загарбники розстріляли українського полоненого захисника за слова "Слава Україні". Офіс президента пообіцяв росіянам помститись за смерть героя.

 

1