В Олексіївці та Їжівцях у підприємців забрали ставок і земельну ділянку вартістю понад 23 мільйона грн, за які вони не платили оренду

В Олексіївці та Їжівцях у підприємців забрали ставок і земельну ділянку вартістю понад 23 мільйона грн, за які вони не платили оренду

01.04.2020, 19:32

За втручання прокуратури припинено самовільне зайняття земельної ділянки водного фонду вартістю понад 15 млн грн

Кельменецькою місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення Сокирянського районного суду про зобов’язання мешканця с. Олексіївка Сокирянського району звільнити та повернути державі в особі Чернівецької обласної державної адміністрації самовільно зайняту земельну ділянку водного фонду загальною площею 55 га вартістю понад 15 млн грн.

Суб’єктом господарювання на земельній ділянці, яка розташована в межах Олексіївської сільської ради, без будь-яких правовстановлюючих документів, систематично проводилась діяльність з риборозведення, чим порушено вимоги земельного законодавства.

За наслідками судового розгляду чоловіка зобов’язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та повернути її розпоряднику землі – Чернівецькій обласній державній адміністрації.

Питання законності використання земель водного фонду на території нашої області перебуває на постійному контролі органів прокуратури Чернівецької області.

 За втручання прокуратури державі повернуто земельну ділянку вартістю 8 млн грн

Сторожинецькою місцевою прокуратурою забезпечено виконання рішення Господарського суду про розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки площею 2,994 га вартістю 8 млн грн.

Договір оренди земельної ділянки, яка знаходиться у с. Їжівці Сторожинецького району, укладено у 2003 році між Сторожинецькою районною державною адміністрацією та фізичною особою-підприємцем строком на 49 років. У 2016 році орендар припинив виконувати умови договору та сплачувати орендну плату, однак земельну ділянку державі не повернув.

Це стало причиною звернення місцевої прокуратури з позовними вимогами до суду, який прийняв рішення про стягнення заборгованості за орендну плату та розірвання вказаного договору оренди.

Наразі, за втручанням прокуратури, вказану земельну ділянку повернуто державі в особі Чернівецької обласної державної адміністрації.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

1