В ОДА перевели стріли за фіри для підвозу дітей на сільського голову

В ОДА перевели стріли за фіри для підвозу дітей на сільського голову

17.03.2016, 18:46

Пропозиція вивчити питання щодо можливості організації підвозу учнів до навчальних закладів гужовим транспортом на Буковині прописана у протоколі доручень, виданому на апаратній нараді департаменту освіти 29 лютого цього року.

Вивчити це питання директор департаменту освіти Чернівецької ОДА Оксана Палійчук доручила директору КУ "Група моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області"Світлані Прінько.

- Так, це робоче питання, яке ми маємо розглянути, але аж ніяк не пропозиція чи доручення департаменту таки підвозити дітей до школи на підводах, - пояснила Світлана Прінько. - У нас з’явилася інформація, що така практика існує, дали запит у держнагляд щодо цього. 

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що головний освітянин області пропонує, щоб діти добиралися до школи фірами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не всім же на «Мерседесах»: головний освітянин Буковини пропонує школярам їздити на навчання підводою

Водночас, як  повідомляє прес-служба ОДА, з питанням можливості перевозу та підвозу дітей гужовим транспортом до Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації звернувся голова Боянчуцької сільської ради Заставнівського району Іван Найдиш. Відстань між найвіддаленішою точкою проживання вихованців та садком складає 3,6 км. У 2014 році шкільний автобус було передано для потреб у зону АТО, тому здійснювати централізований підвіз дітей до ДНЗ стало неможливим. Наразі придбати шкільний автобус у Горошовецький НВК немає можливості. 

Департамент освіти та науки облдержадміністрації інформує, що перевозити дітей гужовим транспортом не дозволено - цей засіб пересування не є спеціально обладнаним для таких функцій.  

 За інформацією Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації в області існує проблема підвозу дітей до навчальних закладів. Так, серед наявних 133-х шкільних автобусів - 21 застарілий, вичерпав свій моторесурс та потребує заміни, 24 - надано для обслуговування військових у зоні АТО.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1340-р для забезпечення закупівлі автобусів, освітньою субвенцією виділено 16 млн. 800 тис. грн. за умов співфінансування 50 на 50 % (50% - державний бюджет; 50% - місцевий бюджет). Департамент освіти і науки облдержадміністрації звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1340-р в частині зменшення відсотків спів фінансування з боку місцевих бюджетів з 50% до 10% або дозволити придбання автобусів за рахунок державного бюджету.   

Наразі потреба області у шкільних автобусах складає 34 одиниці.   

1


КОМЕНТАРІ (1)

то переводити

позор!

avatar

все що вміют

17 березня 2016 17:04