В.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун: Тепер більше вимог щодо охорони здоров'я потрібно ставити не до центральної влади, а до керівників на місцях

В.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун: Тепер більше вимог щодо охорони здоров'я потрібно ставити не до центральної влади, а до керівників на місцях

24.03.2017, 12:07

Про це йдеться на офіційній сторінці Уляни Супрун у ФБ

Мала робочу нараду з Прем’єр-міністром України Volodymyr Groysman, міськими, селищними та сільськими головами в рамках засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України”.

У громад є багато запитань щодо змін, які відбуваються в країні, зокрема і про систему охорони здоров’я. Наша команда завжди готова до прозорої та постійної співпраці, аби допомогти регіонам наблизитися до якісного рівня медичних послуг.

Наша ціль - ефективно використовувати ресурси, аби інвестувати в здоров'я людей, а не в інфраструктуру. Для цього ми впроваджуємо фундаментальні зміни в системі фінансування, коли гроші підуть за пацієнтом. Ми робимо медицину доступнішою, проте для того, аби реформа запрацювала, нам потрібна підтримка на місцях.

Сьогодні українські регіони мають набагато більше можливостей, аніж вони мали раніше. Громади отримали інструменти для власного розвитку і тепер більше вимог потрібно ставити не до центральної влади, а до керівників на місцях. Ми розраховуємо на ефективну співпрацю, аби змінювати охорону здоров’я і спільно вирішувати наболілі проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні до Чернівців приїде міністр охорони здоров’я Уляна Супрун

Реформа медицини – це єдина реформа, яка справді торкнеться всіх. І ми не можемо собі дозволити розпочати її мовчки, не розуміючи всі разом, що ми робимо.

У своєму блозі на "Українська правда" розповіла про наше бачення медичної реформи в Україні.

Вона масштабна. Вона важлива.

І система, яку ми побудуємо, має пережите і нас, і наших дітей, і наших онуків. - написала Уляна Супрун. 

1