В.о. міністра охорони здоров'я підтвердила намір пустити гроші за пацієнтом

В.о. міністра охорони здоров'я підтвердила намір пустити гроші за пацієнтом

12.10.2016, 16:10

10 жовтня в Міністерстві охорони здоров'я України під головуванням в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, заступників міністра Романа  Ілика, Олександра Лінчевського, Павла Ковтонюка, Оксани Сивак та віце-прем'єр-міністром України Павла Розенко відбулась розширена нарада з представниками керівників структурних підрозділів охорони здоров'я регіонів. До участь в обговорені долучились й керівники медичної галузі області — директор Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА, доктор медичних наук, професор  Оксана  Андрієць та начальник управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради Ігор Незборецький.

В основному під час засідання було обговорено ключові зміни системи охорони здоров'я, цілі та стратегічні плани. Чимало уваги учасники наради зосередили на реформуванні фінансування медичної галузі та вторинної ланки надання медичної допомоги, а також на покращенні роботи екстреної медичної допомоги, побудові нової системи громадського здоров'я в Україні та доступності лікарських засобів.

Як відзначила в. о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун, однією з нагальних потреб є перевизначення фінансової системи таким чином, щоб кожен громадянин гарантовано мав доступ до медичної допомоги. З цією метою в галузі буде впроваджена система “гроші йдуть за пацієнтом”. Спершу її застосують на первинній ланці медичної допомоги, а згодом й на вторинній та третинній ланках.

Крім того, в ході наради було підкреслено, що в умовах децентралізації, відповідальність та повноваження, зокрема щодо прийняття фінансових рішень, переходять на регіональний рівень. Заступник міністра Павло Ковтонюк відмітив, що для стимулювання змін системи фінансування тих регіонів, які швидше рухаються в реформах, має бути пріоритетнішим.

Зміни первинної ланки медичної допомоги розпочнуться вже з початку 2017 року. “Наше завдання — побудувати фундамент сімейної медицини. Кожен українець має отримати відповідь на запитання до кого звернутися, щоб отримати першу допомогу”, - зазначив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. З наступного року будуть встановлені референтні ціни на ліки та введена компенсація їх вартості для певних видів захворювань; затверджені медичні протоколи лікування та впроваджені елементи страхової медицини.

За словами віце-прем’єр-міністра, наразі питання реформи системи охорони здоров'я є одним із пріоритетних.

Джерело: Інформаційний Сайт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ласкаво просимо до лікаря Соломонові лікарню. Ви хочете продати свою нирку або інший

органи, якщо так подати заяву на продаж сьогодні, і ви отримаєте максимум

Задоволення ви need.Contact зі мною по електронній пошті: [email protected]

avatar

Doctor Solomon Hospital

06 січня 2017 11:01