В.о.голови Чернівецької ОДА звернувся до буковинців у зв'язку зі вступом у дію воєнного стану

В.о.голови Чернівецької ОДА звернувся до буковинців у зв'язку зі вступом у дію воєнного стану

28.11.2018, 09:41

"Який би не був вітер, Корабель повинен та буде йти вперед" - грецька мудрість.

Дорогі Буковинці!

В умовах чергових неприхованих проявів військової агресії Росії та введення воєнного стану в Україні, небезпеки активізації "п'ятої колони", ряду інформаційних "гібридних" атак інспірованих ззовні та підтриманих лозунгами всередині держави, місцева виконавча влада зробить усе можливе для забезпечення безперервного суспільно-політичного спокою та соціально-економічного розвитку нашого регіону. Добробут та безпека громадян, якісне отримання послуг й дотримання законності й правопорядку, сприяння у межах повноважень державотворчим процесам у контексті захисту нашої ідентичності й у втіленні структурних секторальних реформ в області, розпочатих в останні роки - є та буде серед пріоритетів. А враховуючи ряд заходів, передбачених Указом Президента щодо воєнного стану з метою захисту територіальної цілісності - важливо поглибити взаємодію з підрозділами ЗСУ, правоохоронними органами та обласним військовим комісаріатом. 

На останній обласній Раді регіонального розвитку зосередив увагу на необхідності своєчасно виконати всі завдання Президента України, уряду, парламенту щодо економічного та соціального розвитку; в повному обсязі забезпечити виконання запланованих надходжень платежів та зборів, які справляються на території області, до бюджетів всіх рівнів, виконати соціальні зобов’язання перед незахищеними верствами населення; використати кошти державного фонду регіонального розвитку, всі субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам. В умовах настання зими, і у зв’язку з нинішнім погіршенням погодних умов на території Чернівецької області,наголосив на необхідності забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2018-2019 років, зокрема, в закладах соціальної сфери (лікарнях, дитсадках, школах), з іншого боку – повного розрахунку за спожиті енергоносії та забезпечення прибирання й належного утримання місцевих та державних доріг загального користування.

Своєчасне прийняття усіх бюджетів різних рівнів Чернівецької області, в тому числі, обласного бюджету - буде хорошим прикладом відповідального ставлення до своїх обов'язків посадових осіб та депутатського корпусу. Неухильне виконання норм законів та рішень влади, забезпечення дотримання основоположних прав й свобод громадян має бути поєднане з громадською суспільною підтримкою й розумінням поточних дій влади та постійною налагодженою комунікацією з усіма зацікавленими у цілому. Розраховую на конструктивну співпрацю з громадським й експертним середовищем, депутатським корпусом й представниками ОТГ, ініціативними жителями Чернівецької області. А управління та підрозділи виконавчої влади відкриті до спільного продукування нових ідей, смислів, починань, втілення яких стане нашою справою напередодні нового бюджетного 2019 року. Не шукаймо дива чи легких рішень зараз, знаходьмо та трудімося з кращими та більш зосередженими на справі разом задля результату! Саме у такому випадку і постане наше українське "Кремнієве Диво" у найширшому розумінні цих слів!

Закликаю кожного робити свою роботу та гуртуватися навколо спільних завдань та переконань! Адже відповідальні Громадяни, які працюють та роблять свою означену роботу у цей складний час, не залежно від посади військового, науковця, лікаря, вчителя, підприємця чи чиновника обов’язково, підкреслю, обов’язково знайдуть один одного у спільній справі задля втілення успішних проектів та примноження добробуту для нашої держави та Буковини! 

Будьмо у такий час єдині, співвідповідальні й непереможні! 

Пресвяті Отці благословіть.

До праці!

Михайло Павлюк

ДОВІДКОВО:

З 28.11 в 10 областях України запроваджується режим воєнного стану - терміном на 30 днів. У переліку - Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області. Президент включив до Указу лише кілька заходів з 24, передбачених у законі. Більшість - стосуються Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ та МВС. Зокрема підсилюються заходи із кібербезпеки, інформаційної безпеки, контррозвідувального, антитерористичного та контрдиверсійного режимів. В режим готовності приводиться протиповітряна оборона. Проводитимуться навчальні збори з резервістами оперативного резерву. Прикордонслужба посилить охорону державного кордону та адмінмежі з Кримом.
 
Під час дії воєнного стану НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ конфіскація авто, іншої власності, примусової трудової повинності, поселення військових у квартирах українців. Розширення списку обмежень може бути ВИКЛЮЧНО за умов наступу Росії. Президент підкреслив - його принципова позиція зробити ВС мінімально помітним для цивільного населення. Петро Порошенко також заявив, що підстави для запровадження ВС більш, ніж серйозні - загроза захоплення Маріуполя та Бердянська і повномасштабний наступ Росії. На відміну від 2014-2015 рр. - тоді введення особливого режиму було неможливим - стан економіки не дозволяв заблокувати інвестиції і угоду з МВФ. Під загрозою зриву опинилися б і угода про асоціацію з ЄС, і безвіз, і зона вільної торгівлі з ЄС.
1


КОМЕНТАРІ (2)

Це звернення - щось середнє між "якби у риби була шерсть, вона мала би блохи" та "і поголовно перейти на сою")))

avatar

)))

28 листопада 2018 15:21

Сынок,в армии-то служил?Иди сопли подотри.

avatar

Ваня

28 листопада 2018 18:17