В ніч з вівторка на середу по Чернівцях розклеїли антиалкогольні плакати

В ніч з вівторка на середу по Чернівцях розклеїли антиалкогольні плакати

11.09.2013, 14:23

Актив чернівецької молоді в ніч з вівторка на середу розмістив по місту плакати з надписом: "Україна на 3-му місці в світі по пияцтву. Навіщо нам процвітаюча алкогольна індустрія?" Як повідомили учасники акції, а це молоді люди, які надають перевагу здоровому способу життя, метою проведення даного заходу було привернути увагу суспільства до тенденції збільшення точок продажу алкогольних напоїв в нашому місті.

Саме тому учасники акції просять власників комерційних приміщень не здавати свої приміщення під алкогольний бізнес, а також були згадані продуктові магазини, в багатьох з яких майже половину продукції складають алкогольні напої, що неприпустимо, особливо на фоні останніх повідомлень ЗМІ про лідируючі позиції України в світовому рейтингу по пияцтву.

Молоді активісти також звернулися до влади міста з проханням навести порядок на зупинці громадського транспорту по вулиці Головній біля будинку-корабля, де в будь-яку пору доби вештаються п'яниці, лякаючи громадян, які очікують транспорту.

Згадуючи сміливе і дійсно патріотичне рішення по гральному бізнесу попередніх народних обранців, молодь просить теперішніх депутатів Верховної Ради України адекватно зреагувати на процвітання алкогольної індустрії на законодавчому рівні, щоб зупинити геноцид нації.

"Алкоголю справді забагато, і це неможливо не помітити" - прокоментував організатор акції громадський діяч і шеф-редактор суспільного-релігійного медіа-ресурсу biblepravda.com Микола Гунько. - "Альтернатива пияцтву є - це свідомий вибір здорового способу життя". Микола Гунько в 2006 році був організатором молодіжної акції проти засилля гральних автоматів.

Як стало відомо, кількох активістів молодіжної антиалкогольної акції забрала міліція, і були складені акти про адміністративні правопорушення. При цьому самі міліціонери вибачалися за затримку, розуміючи суть акції, але пояснювали, що в них робота така.

1