В міліції ще не знають, чи Михайлішин підкуповує виборців, але обіцяють розібратися (+відео)

В міліції ще не знають, чи Михайлішин підкуповує виборців, але обіцяють розібратися (+відео)

21.05.2014, 16:11

Правоохоронці вивчають матеріали за зверненням Громадянської мережі ОПОРА щодо ймовірного підкупу виборців кандидатом на посаду Чернівецького міського голови Віталієм Михайлішиним. Наразі чітко означити, чи в діях Михайлішина є склад злочину неможливо, але невдовзі міліція надасть свою оцінку. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник начальника УМВС в Чернівецькій області – начальник слідчого управління Валентин Сухар, передає кореспондент БукІнфо.

Валентин Сухар:

Звернення ОПОРИ зареєстроване в Першотравневому районному відділі міліції. Ми проводимо перевірку, бо нам недостатньо самого звернення аби надати кваліфікацію чи це кримінальне, чи адміністративне правопорушення, чи взагалі в таких діях міститься склад злочину… На даний момент ми вбачаємо, можливо, підкуп виборців, передбачений статтею 157. Хочу зазначити, що дана стаття передбачає умисний злочин, тобто коли особа через призму підкупу зобов’язує до виконання певних дій. Якщо ми такі факти встановимо, тоді такі дії будуть оцінюватися як кримінальне правопорушення…

  Він додав, що згідно наказів МВС результат перевірки має бути повідомлений через 30 днів, але враховуючи ситуацію, міліція намагатиметься надати оцінку згаданим діям кандидата якомога оперативніше.

«На даний момент ми вбачаємо підкуп виборців, передбачений статтею 157. Хочу зазначити, що дана стаття передбачає умисний злочин, тобто коли особа через призму підкупу зобов’язує до виконання певних дій. Якщо ми такі факти встановимо, тоді такі дії будуть оцінюватися як кримінальне правопорушення», - наголосив Сухар.

БукІнфо

Нагадаємо, що кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин відкрив 18 травня «брендований» своїм іменем дитячий майданчик, а 20 травня – відремонтовану групу дитячого садочку № 2. В обох випадках кандидат наголошував, що кошти він витрачав з виборчого фонду. Ще один майданчик був встановлений в понеділок 19 травня біля будинку за адресою м. Чернівці, вул. Руська, 287Б, а його «урочисте відкриття» за словами місцевих мешканці заплановане на четвер чи п’ятницю.

Принагідно повідомляємо, що в Чернівецькому представництві Громадянської мережі ОПОРА запрацювала гаряча лінія, на яку виборці можуть залишати повідомлення про факти порушень виборчого законодавства 099 010 6551.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Дайте ухватиться за последнюю веточку.

avatar

Людям

21 травня 2014 16:45