В Києві на акції опозиції люди не поміщаються на Софіївській площі. Проти мітингуючих застосували сльозогінний газ, з'явилася перша кров

В Києві на акції опозиції люди не поміщаються на Софіївській площі. Проти мітингуючих застосували сльозогінний газ, з'явилася перша кров

18.05.2013, 22:07

В Києві, під час проведення акції, люди навіть не поміщаються на Софіївській площі. Загалом, в акції "Вставай Україна!" в Києві беруть участь близько 50 тис. осіб. Таку заяву було зроблено опозиційними політиками в ході мітингу.

За інформацією "Сегодня", на футболках деяких учасників ходи видніються наклейки з написами: "Я тут не за гроші". Люди також тримають в руках плакати з цитатами Тараса Шевченка: "Вставайте, Кайдани порвіте!" Зазначимо, що площа не вміщає весь потік людей, тому активістів закликають займати поблизу прилеглі вулиці. Із зверненням до українців вже виступили Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

Близько 14.00 зі сторони антифашистського мітингу до акції опозиції на Софіївській площі прибігли близько 400 накачаних, бритоголових молодиків.

Вони почали сваритися, сперечатися та провокувати опозиціонерів. Виникла штовханина. На місце інциденту з навколишніх дворів підтягнулися декілька сотень "беркутівців".

На даний момент вони продовжують прибувати. "Беркут" вишикувався та розрізав на частини площу.

"Ці бритоголові прибігли та почали штовхати простих людей. Зав'язалась бійка. Добре, що міліція спрацювала. Але кілька людей отримали стусанів. Міліція розігнала їх. Зараз вони під будівлею МЗС неподалік МИхайлівського собору", - сказав очевидень.

Причиною бійки стало те, що депутати від "Свободи", зокрема, Юрій Мірошниченко цеглинами розбили вікна в БТРі, який перешкоджав руху опозиційної колони.

На митинге оппозиции и антифашистском марше, которые проходят 18 мая в центре Киева, использовали слезоточивый газ. Об этом сообщил корреспондент ГолосUA с места событий. На место проведения акции протеста стягиваются беркутовцы, они прибывают в огромных количествах. Большое количество людей смешалось в кучу, происходят потасовки с беркутовцами и неизвестными. Также на митинге появилась первая кровь. Из противоборствующей толпы вывели окровавленного человека в футболке с логотипом партии Виталия Кличко «УДАР».

За матеріалами ua-ekonomist.com, gazeta.ua та ru.golos.ua

1