В комісії Малишевського дивуються, чому заступника директора департаменту охорони здоров’я  цікавлять переважно кадрові питання

В комісії Малишевського дивуються, чому заступника директора департаменту охорони здоров’я цікавлять переважно кадрові питання

23.03.2016, 14:34

Постійна депутатська комісія Чернівецької обласної ради з  питань  охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей наполягає на максимальній прозорості будь-яких кадрових призначень на керівні посади в комунальні заклади і установи з обов'язковим залученням представників громадськості.

- Щиро здивувала позиція заступника директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА пана Лесюка з цього питання. На словах він нібито за максимальну прозорість діяльності влади. Проте на практиці, виглядає на те,  керується зовсім іншою логікою, - каже голова постійної депутатської комісії Ігор Малишевський. - Чинне «Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради» тлумачить дуже однобоко і тільки на користь департаменту, який представляє.  Згідно положення про свою діяльність члени комісії  - строго в рамках закону - вивчають будь-які питання, що стосуються функціонування системи охорони здоров’я, роблять висновки, напрацьовують пропозиції, готують проекти рішень Чернівецької обласної ради зі згаданих питань. У пункті три нового «Положення про постійні комісії», який стосується діяльності комісії, чітко прописано: «вивчає кандидатури та подає свій висновок профільній комісії щодо призначення керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник директора департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк за максимальну прозорість діяльності влади

- Будь-яке інше тлумачення цього пункту, до чого вдається пан Лесюк, не більше ніж його художня інтерпретація, - аргументує свою позицію голова комісії. -  Що значить перше призначення на посаду, перший розгляд тієї чи іншої  кандидатури? Контракт з кожним посадовцем укладається на новий термін і не має значення, який він за рахунком. Якщо ж керуватися  логікою заступника директора департаменту, то всі кадрові призначення здійсненні ще за часів існування СРСР  досі чинні, а новообрані депутати, громадськість  взагалі не в праві їх розглядати? Це нонсенс! Схоже, що для цього чиновника  значно більшу  вагу  має Положення  про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, ухвалене регіональною більшістю  ще попереднього складу обласної ради, ніж документ проголосований новою постмайданною радою. 

- Згідно з покладеними на комісію обласної ради з  питань  охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей завданнями її члени також беруть участь  «у підготовці питань про стан і розвиток охорони здоров’я». Проте за майже сто днів  роботи комісії від пана Лесюка на адресу її членів не надійшло жодної конкретної пропозицій щодо розвитку медицини. Натомість днями посадовець взяв участь в засіданні, на якому чиновники радилися, як краще скорочувати ліжкомісця у лікарнях. Активність він також виявив тільки в питанні, яке стосується  кадрових призначень на посади в лікувальні заклади. Комісія вважає, що більше користі пан Лесюк приніс би на своїй попередній посаді. А для роботи у  департаменті потрібна людина, яка краще розуміє потреби хворих, глибше орієнтується у проблемах лікувальних закладів і установ, - каже Ігор Малишевський.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник директора департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк не тільки загруз у минулому, але й не володіє інформацією

1


КОМЕНТАРІ (8)

Діти мої, діти! Досить гратися у депутатів і не займайтесь тим, чого не розумієте, п.малішевський разом з кобєвкою.

avatar

Юрій

23 березня 2016 13:08

А звідкіля взялася т.зв. "комісія малишевського"? Це що? Як це розуміти, пане Юрію?

avatar

Дьордій

23 березня 2016 13:15

Пану Лесюку варто звернути увагу на таке кадрове призначення, яке діэ в Кельменецької ЦРЛ вже добрий десяток років. Це призначення бувшим головним лікарем Личуком своэї дружини, вчительки за освітою на посаду завідуючої бактеріологічної абораторії ЦРЛ. Призначння ннастільки прозоре. як і повністю порушуючі наказ МОЗ №33 та № 195. Перший визначає, що завідувати цим підрозділом може людина з вищою медичною освітою, спеціальністю бактеріолога, стажем роботи на посаді лікаря-бактеріолога не менше п'яти років, а другий забороняє призначати на посади медичного персоналу випускників педагогичних вишів. Висновок-достатньо прозоро за Лисюком покрутитися на двомісячних курсах і вже готовий лікар-бактеріолог - вишам загнутися від задрощі. Біда одна, це для тих. кого буде обслуговувати двомісячний курсант-бактеріолог на посаді лікаря-бактеріолога.

avatar

Матвій Гаценко

23 березня 2016 13:57

Юрію-комісія не взялася нізвідкіль. Час визначив. Необхідність громадського конролю за призначенням на посади, або не відповідність.  треба посилювати. Горе керівники будуть звертати увагу на колектив, а не оглядатись тільки на думку вищестоячих. А п.Лесюк, мабуть, дуже успішно вписався в кагорту "вищестоячих". Чи не рановато? Не забувайте, п. Лесюк, що живемо зовсім в іншому вимірі, ніж коли Вас призначали на посаду керівну по центру. Зовсім інші часи. І відповідальність теж. Малишевський, не звертайте уваги на зухвалу протидію. Ви на вірному шляху. Нехай БОГ Вам допомогає.

avatar

Колега

23 березня 2016 14:40

Кадрові питання цікавлять в першу чергу "комісію малишевського" - насамперед самого малишевського і революціонерку Олю. Уймітє їх нарешті.

avatar

Масяня

23 березня 2016 16:02

І шо? Малишевський таки готовий зайняти посаду Лесюка чи одразу Андрієць?

avatar

1

23 березня 2016 16:34

Малишевського потрібно призначити замість Андрієць!!! Тоді нарешті буде порядок!!

avatar

Департамент

23 березня 2016 18:21

Закрий пельку убогий, твоєму барбосу Малишевському до Андрієць як свині до неба, як і психопатці Кобевчихі !!!

avatar

до "Департамент"

23 березня 2016 18:37