В Гайничеру хочуть, щоб у Михайлішина розказали, чому 'Мистецтво' і 'Кобзар' вже не книгарні

В Гайничеру хочуть, щоб у Михайлішина розказали, чому "Мистецтво" і "Кобзар" вже не книгарні

18.02.2013, 23:44

Чернівецька обласна рада звернулась до Чернівецької міської ради з проханням надати інформацію з усіма підтверджуючими документами про функціонування переданих у комунальну власність територіальної громади м. Чернівці книжкових магазинів «Кобзар» і «Мистецтво» та інформацію, що підтверджує збереження профільності книжкових магазинів. Рішення про передачу цих магазинів у комунальну власність міської ради прийняте Чернівецькою обласною радою 25 серпня 1993 року і збереження їх профілю було умовою передачі.

Нині питання щодо збереження профілю книжкових магазинів постало у зв’язку із реалізацією заходів на виконання рішення сесії обласної ради від 31 травня 2012 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі». Зазначеним рішенням заборонено відчуження приміщень, в яких перебувають книгарні – обласні комунальні підприємства, та передбачено збереження мережі та профілю реорганізованих підприємств.

Питання про можливість повернення магазинів «Кобзар» та «Мистецтво» до спільної власності територіальних громад сіл, селищ міст області задля розширення комунальної мережі книжкової торгівлі порушили депутати обласної ради Матвій  Куцак та Василь Нікітін. Їхнє відповідне звернення розглянула постійна комісія обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Члени постійної комісії вирішили підтримати запропонований проект рішення «Про повернення книжкових магазинів «Кобзар» та «Мистецтво» з власності територіальної громади міста Чернівці у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області» та внести його на розгляд сесії обласної ради.

1