У Каспрука в Чернівцях немає холодної води, а у Яценюка в Києві гарячої

У Каспрука в Чернівцях немає холодної води, а у Яценюка в Києві гарячої

16.09.2016, 15:50

В доме, где находится киевская квартира Яценюка, уже несколько месяцев нет горячей воды.

Об этом пишет kp.ua.

Журналисты побывали возле дома, расположенного возле Печерской площади в Киеве. В супермаркете, где Яценюк некогда покупал продукты, как свидетельствует известный снимок, сказали, что политика давно не видели.

В дом, где он живет, консьержка журналистов не пустила, но люди, живущие по соседству, сообщили, что Яценюка видели здесь примерно полтора месяца назад - он был в сопровождении охраны, с кортежом из джипа и двух черных "Мерседесов".

Также его соседи пожаловались на то, что в доме уже два месяца нет горячей воды.

Журналисты также сообщили со ссылкой на сайт "Киевэнерго" о том, что компания, которая обслуживает дом, где живет Яценюк, является одним из самых крупных должников по неуплате за коммунальные услуги.

Водночас, як повідомляє molbuk.uaу міського голови Чернівців Олексія КАСПРУКА, як і в частини решти чернівчан, також у помешканні немає води. Або ж заледве тече через понижений тиск.

Про це мер Чернівців розповів кореспондентові molbuk.ua, коментуючи ситуацію з аварією на водогоні.

- Я вдома також сиджу з баклажками, мисками, - сказав О. Каспрук. - Вода або заледве тече через понижений тиск, або взагалі пропадає. Тому зробили запас. Повірте, у водоканалу немає окремої труби до моєї квартири. Ні окремої труби, ні окремої батареї для тепла. Немає тепла – я мерзну разом із сусідами.

Нагадаємо, на водогоні Шубранець-Чернівці у Ленківцях на провулку Вільшини знову сталася аварія. Через це 15-16 вересня у Чернівцях обмежено подачу води.

Водогінна мережа у Чернівцях уже непридатна в багатьох ділянках. Тож потребує капітальної заміни. Інакше аварії траплятимуться постійно. 

Про це кореспондентові molbuk.ua розповів міський голова Олексій КАСПРУК, коментуючи обмеження подачі води до квартир чернівчан у зв’язку з аварією на водогоні Шубранець-Чернівці у Ленківцях.

- Ці труби треба міняти кілометрами, що ми, власне, зараз і намагаємося робити, - зазначив міський голова. - Зараз розробляється проектна документація реконструкції водоканалу, модернізації і заміни мереж, які вже в непридатному стані і виходять з ладу. Сьогодні замінили, зрізали частину труби чи поставили латку, завтра починає рватися в іншому місці. Без серйозної капітальної заміни мереж такі випадки будуть траплятися часто. 

Вже зараз розробляється проект реконструкції водоканалу, тож наступного року розпочнуться серйозні роботи з модернізації мережі водопостачання в місті, зауважує Олексій Каспрук:

"Гадаю, наступного року ми вже почнемо виконувати ці всі роботи. Проведемо тендери, буде виготовлена проектна документація і почнеться заміна мереж. Це буде тривати рік-два, тому що там достатньо великі обсяги робіт. Після реалізації цього проекту на водоканалі, який фінансує німецький держаний банк KfW, ми всі проблеми на водогоні знімемо повністю. А на сьогоднішній день… Ну поміняйте мера, директора водоканалу, головного інженера, бригадира… Це нічого не змінить. Труби будуть прориватися, бо вони вже зношені фізично. І вони не є стандартні. Тобто це не виходить з ладу якесь обладнання, наприклад, якась засувка, а в нас є запасна, ми взяли, поміняли і чітко бачимо, де це зробити. Порив ще треба знайти, не завжди це вдається. От цього разу в Ленківцях знову"рвануло". Це житлові будинки, там легше знайти порив. А буває, що це трапляється у полі, там, де соняшники ростуть, от-як минулого разу. Декілька днів пішло просто на те, щоби знайти місце, де порив у трубі. 

Наразі живлення водою в місті відбувається з двох водозаборів, зазначає О. Каспрук. 

- Десь тиск понижений, але вода все ж таки йде, а десь вона пропадає і ми намагаємося підвозити її туди машинами, - каже мер. - Зараз задіяна техніка міськШЕПу, Тресту зеленого господарства і МНС. Забезпечуємо водою лікарні, навчальні установи, садочки тощо, тих, хто цього потребує. І, звісно, населення. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

На "обычных" людей уже все равно? Вся Оболонь с Подолом без горячей воды, но "вот у Яценюка..." Серьезно, ребята? Может вам не тут место?

avatar

Денис

16 вересня 2016 13:06