В Чернівцях відбувся круглий стіл «Вступ України в ЄС: переваги та проблеми очима молоді»

В Чернівцях відбувся круглий стіл «Вступ України в ЄС: переваги та проблеми очима молоді»

27.11.2014, 22:54

26 листопада в Буковинському державному фінансово-економічному університеті відбувся круглий стіл на тему «Вступ України в ЄС: переваги та проблеми очима молоді». Організаторами стали кафедра соціальної роботи та кадрової політики БДФЕУ та Інститут політичних і геополітичних досліджень. Метою проведення круглого столу є розширення кола молодих, амбітних людей в питаннях утвердження європейських цінностей в сучасному українському суспільстві. Участь в заході взяло понад 100 студентів на науковців ВУЗу.

Учасники круглого столу зійшлися на важливості продовження євроінтеграційного курсу України з подальшим приєднанням до складу ЄС, незважаючи на можливі ризики та проблеми з якими Україні доведеться зіштовхнутись. Зокрема під час круглого столу було проведено соціологічне опитування шляхом анкетування: згідно результатів: 85,5 % опитаних студентів підтримують вступ України до ЄС, 14,5% - виступають проти, водночас вірять в те, що Україна стане членом ЄС – 81,6 %. Щодо хронологічних термінів вступу України до ЄС, то 59% респондентів, які підтримують вступ України до Європейського Союзу  вважають, що Україна стане членом ЄС через 10 років, 41%, що це питання довшої перспективи. Загалом було відзначено готовність і бажання молоді стати частиною Європейського Співтовариства, адже це дасть нові можливості для розвитку країни, підвищення рівня соціальних і економічних стандартів, гарантує безпеку та утвердження європейських цінностей.

Завідувач кафедри соціальної роботи та кадрової політики БДФЕУ д.соц.н., проф. Пірен Марія Іванівна відзначила важливість руху України до Європейського Союзу, впровадження в країні необхідних реформ та стандартів ЄС, адже це об’єднає суспільство навколо спільних цінностей демократичного розвитку, рівності, свободи, соціальної справедливості та економічного розвитку. Директор Інституту політичних і геополітичних досліджень к.політ.н. Бостан Сергій Іванович наголосив, що приєднання України до Європейського Союзу стане реалізацією «української мрії», а роль молоді, зокрема «сьогоднішніх і завтрашніх» студентів буде надто важливою, так як їм доведеться відчувати всі наслідки даного процесу, як позитивні так і негативні, тому потрібно бути готовими і по можливості уникнути потенційних ризиків. А для цього варто вивчати досвід країн Центральної і Східної Європи, які вже пройшли шлях приєднання до ЄС і не повторювати їх помилок.    

Всі доповіді учасників круглого столу будуть оприлюднені на сайті кафедри соціальної роботи та кадрової політики БДФЕУ – http://bdfeu-kdsip.besaba.com                

1


КОМЕНТАРІ (1)

Засерають молоді мізки. Ніхто нас в ЄС не чекає, більш того прямо кажуть, що нам там не місце!

avatar

Чернівчанин

28 листопада 2014 20:16