В Чернівцях відбувся Чемпіонат області із пауерліфтингу та жиму лежачи

В Чернівцях відбувся Чемпіонат області із пауерліфтингу та жиму лежачи

19.10.2016, 21:34

Нещодавно, а саме 15-16 жовтня в Чернівцях проходив чемпіонат Чернівецької області із пауерліфтингу та жиму лежачи. У змаганнях брали участь близько 100 спортсменів, тож боротьба була цікавою та напруженою. За словами президента федерації пауерліфтингу в Чернівецькій області Сергія Качмарського, турнір проходив під гаслом "Ні наркотикам", і це вже треті змагання, спрямовані на те, аби показати молоді, що спорт - це чудова альтернатива згубним звичкам.

 "Пропаганда здорового способу життя є основним принципом нашої федерації, адже молоде покоління повинно бути сильним і здоровим. Майбутнє нашої нації залежить саме від цього, тому я намагаюсь зробити все для того, аби юнаки та дівчати зробили правильний вибір" - розповідає Сергій.

Гарні результати на цих змаганнях показали такі спортсмени:

1. Московчук Михайло, в.к. 93кг., жим штанги лежачи, 190 кг., виконав нормативи КМСУ, тренер – Юрій Циба.

2. Волощук Сергій, в.к. – 83кг., жим штанги лежачи – 175кг., виконав нормативи КМСУЮ, тренер – Наталя Ясинецька.

3. Кучерівський Валентин, в.к. – 74кг., сума – 490кг., тренер – Середа Вадим.

4. Мунтян Валентин, в.к. – 53кг., сума – 305кг. Тренер – Халчевський Едуард.

5. Тарасова Христина, в.к. – 57кг., сума – 212кг., тренер – Циба Юрій.

6. Новак Олександр, в.к. – 83кг.

7. Шевчук Артем, в.к. – 93кг., сума – 570кг., тренер – Вадим Середа.

Загалом у змаганнях прийняли участь близько 100 спортсменів спортивної федерації. За словами Сергія Качмарського, в основному це молодь віком до 23 років.

«Мене це значно порадувало. Хочу висловити подяку Дмитру Макаренку, начальнику управління фізичної культури та спорту в Чернівецькій міській раді, Вітовському Богдану, начальнику управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, та депутату Чернівецької міської ради Ромео Скрипі за підтримку у проведенні змагань.

Окрема подяка Ігорю Іглінському, голові ГО «Ні наркотикам», та Олександру Божеку, керівнику підрозділу протидії наркозлочинності в Чернівецькій області. Пан Олександр особисто вітав спортсменів за їхні досягнення, та вручав їм нагороди.

Хочу повідомити, що до кінця року плануються два клубні Чемпіонати в м. Чернівці серед підлітків. Приєднуйтесь, адже спорт – це здоров’я!» - зазначив Сергій.

1