В Чернівцях оформили посвідку на тимчасове проживання італійському журналісту

В Чернівцях оформили посвідку на тимчасове проживання італійському журналісту

01.09.2023, 19:09

«Більше зброї Україні» - під таким заголовком вийшла стаття кореспондента італійської газети «La Ragione» Джорджіо Провінціале, який отримав акредитацію для роботи на території України. В статті журналіст викриває підступність рф, як одного гарантів Будапештського меморандуму, що планомірно обеззброїла Україну з метою нападу на неї в подальшому. Також він критикує західних партнерів України, які не квапляться надавати нам достатню для перемоги  допомогу і водночас через певні ЗМІ обвинувачують ЗСУ у повільному контрнаступі.

Саме цю публікацію, датовану першими числами серпня цього року, чоловік показав працівникам відділу по роботі з іноземцями та ОБГ Управління ДМС у Чернівецькій області, куди звернувся для отримання посвідки на тимчасове проживання. Нагадаємо, 27 травня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 627 «Деякі питання перебування на території України іноземців та осіб без громадянства, які прибули в Україну для роботи кореспондентом або представником іноземних засобів масової інформації».

Постановою передбачено, що на період воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування чи припинення  до іноземців та осіб без громадянства, які прибули в Україну для роботи кореспондентами або представниками іноземних засобів масової інформації, не будуть застосовуватися обмеження щодо строків тимчасового перебування на території України.

Співробітники УДМС надали іноземному журналісту, який щиро підтримує Україну, необхідну послугу та через визначений термін запросили до підрозділу для отримання готової посвідки.

1