В Чернівцях на черговому засіданні комісії з питань охорони здоров’я і АТО вирішували  проблему пільг для АТОвців та розглядали кадрові питання медичних закладів

В Чернівцях на черговому засіданні комісії з питань охорони здоров’я і АТО вирішували проблему пільг для АТОвців та розглядали кадрові питання медичних закладів

04.03.2016, 10:46

Відбулося засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей спільно з представниками громадських організацій, учасниками АТО і волонтерами.

Комісія з громадою обговорили чимало проблемних питань. Серед них - звернення головного лікаря бальнеологічного санаторію «Брусниця» стосовно сприяння виділення коштів. Самоокупність санаторію охоплює тільки заробітну плату і комунальні послуги, тому повстало питання створення на базі закладу Центру реабілітації для учасників бойових дій, ветеранів, інвалідів та членів їх сімей. Центр міг би приймати не тільки буковинців, але й учасників бойових дій з усієї України. Державна підтримка та користь від лікувальних джерел, які діють на базі санаторію «Брусниця», має шанси зробити заклад загальноукраїнською здравницею, що стане тільки плюсом для економіки «Брусниці» і краю.

Обговоривши питання, комісія вирішила винести пропозицію про створення на базі бальнеологічного санаторію «Брусниця» Центру реабілітації для учасників бойових дій, ветеранів, інвалідів та їх сімей на розгляд сесії обласної ради.

Жвавим обговоренням супроводжувався пункт порядку денного стосовно отримання в Чернівецькій області безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення (в тому числі учасниками антитерористичної операції) за певними категоріями захворювань. Справа в тому, що тільки певні аптеки в Чернівцях надають ліки за безкоштовними рецептами, і пільговим пацієнтам не завжди фізично зручно переміщатися з лікувального закладу за адресами аптек. Окрім того, необхідно пройти декілька бюрократичних процедур, перед тим, як отримати на руки медичні препарати.

Саме тому, комісія доручила профільному департаменту переглянути заключення контрактів ОКП «Буковина-фарм» з аптеками.

Також на цьому засіданні комісії відбулися громадські слухання – представники громадських організацій надали профільному департаменту конкретні пропозиції щодо покращення організації соціального захисту.

Відтак, гостра проблема з безоплатним проїздом для учасників бойових дій може вирішитися пропозицією АТОвців включити їх представників в тендерну комісію по перевізникам.

До пільгових питань АТОвців комісія прийняла і рішення про звернення до Чернівецької міської ради стосовно збільшення парковочних місць для учасників АТО.

Вже відоме громадськості питання про неможливість використати виділені на зубопротезування для учасників АТО 600 тисяч гривень через постанову Кабміну, прийняту у 90-ті роки, комісією вирішилося так: члени профільної комісії звернулися до депутатів обласної ради спільно клопотали перед Кабміном про внесення змін до постанови, додавши пункт про пільгове протезування зубів метало-керамічними матеріалами для учасників АТО.

Також комісія з питань охорони здоров’я, праці, соцзахисту та АТО повторно звернулася до департаменту соцзахисту розглянути рекомендований комісією проект про 100% пільги для учасників АТО.

Спільні рекомендації планують винести на сесію обласної ради.

В цьому розрізі на розгляд департаментів і сесії комісія рекомендує винести питання одноразової виплати учасникам АТО на лікування чи інші обгрунтовані потреби. Не обійшли увагою члени комісії і потреби Обласного госпіталю ветеранів війни, в якому зараз лікуються і учасники бойових дій на Донбасі.

Керівництво госпіталю клопотало про збільшення  на 2016 рік кошторису з метою забезпечення задовільного надання медичної допомоги та повноцінної реабілітації насамперед учасників АТО.

Комісія доручила департаментам охорони здоров’я і фінансів вивчити і тримати на контролі дане питання.

На цьому засіданні комісії вирішувалися і кадрові питання.

Зокрема, відбувся розгляд заяви про звільнення головного лікаря Чернівецької обласної консультативної стоматологічної поліклініки Сандуляка В.

Комісія задовольнила заяву про звільнення та рекомендувала голові обласної ради та майновій комісії призначити іншу особу на посаду головного лікаря.

Стосовно головного лікаря Чернівецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора» Василя Ковалюка, комісія рекомендує обласній раді не продовжувати контракт з ним.

Зазначимо, раніше комісія отримала звернення від ГО «Ніхто крім нас», де йшлося про родинні зв’язки головного лікаря у колективі та загальну напруженість серед персоналу. Днями колектив санаторію «Садгора» провів збори, де відбулося таємне голосування, в результаті якого діяльності головного лікаря працівниками винесена недовіра.

1


КОМЕНТАРІ (5)

клоуни! що ви зробили? поділили податки працюючих людей на пільги і деребаните посади)))))))

ці місцеві ради НАЙГІРШІ які були в нас. ГАНЬБА!

avatar

Степан

04 березня 2016 09:06

Шкода. Але з цього роя не буде нічого. З самого початку говорилось про розділення комісії на дві складові-медицина та АТО. А тепер і коні і люди все до купи, і там і там немає толку. Хоча б проводьте засідання комісії по напрямкам !

avatar

04 березня 2016 09:33

Які депутати, такі й журналісти(((( Як це - питання поВстало?! Не кажу вже про інші граматичі перли. Молодець метрополія: знищення колонії розпочала з освіти ще на початку 90-х і тепер маємо результат. IQ більшості - на рівні плінтуса, а неосвіченим бидлом, звісно, керувати й маніпулювати простіше(((((

avatar

Родом із совка

04 березня 2016 12:37

Оля Кобевко молодець. Вона зуміла лрганізувати роботу комісії. Це єдина комісія облради, яка працює

 

avatar

123

04 березня 2016 17:44

А тобі завтдки що тебе виперли з хлібного місця? Не пастися тобі більше! Дай другим

avatar

До родом із совка

04 березня 2016 17:50