В чернівецькому нацуніверситеті відзначили ювілей Ткача

В чернівецькому нацуніверситеті відзначили ювілей Ткача

05.12.2012, 12:40

Український поет та кіносценарист, автор багатьох поетичних збірок, сценаріїв художніх фільмів, лауреат Шевченківської премії, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, творець, на вірші якого створені пісні «Якщо любиш — кохай», «Зоряна ніч», «Ясени», «Марічка», «Сніг на зеленому листі», «На щастя, на долю», «Диво-сторона», «Коли нема того, що любиш», «Небеса очей твоїх», 26 листопада відзначав би своє 80-річчя. Проте не судилося… Його життя обірвалося на 74-ому  році.

4 грудня в Мармуровій залі ЧНУ ім.Ю.Федьковича до 80-річчя з Дня народження Михайла Ткача відбулася урочиста Літературно-мистецька академія. Серед гостей були рідна сестра автора Надія Миколаївна, Богдан Мельничук – член НСПУ, який знав поета понад 50 років, письменники, композитори та студенти.

”Я знав Михайла з перших днів студентства. І як зараз пригадую його постать, всі літературні вечори. Один був особливим: Ірина Вільде приїхала тоді ділитися радістю: їй вручили Шевченківську премію. ”, – сказав Богдан Мельничук.

”Мистецтво не має кордонів. Ми раді в такий чудовий день – свято Марії, вшановувати автора “Марічки”.”, – сказала Тамара Володимирівна Марусик, заступник ректора ЧНУ з наукової роботи.

Народний студентський хор ”Резонанс” виконав пісні “Марічка”, “У вінок Федьковича”, “Не збивай, зозуле, цвіту”, жіноча частина хору –  ”Залиш дорогу за собою”, а фольклорний ансамбль ”Чернівчанка” – “Сину, качки летять”.

Подія була сповнена такою  ж легкістю, пронизливістю та щирістю, як і сама творчість Михайла Ткача. А все завдяки ведучій Світлані Телешман – вона землячка поета, аспірантка філологічного факультету, авторка книжки ”Пісня Михайла Ткача”.

Вікторія ЯШАН 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

05 грудня 2012 21:26