В Чернівецькій області станом на 20 лютого від переохолодження постраждало 68 громадян, 56 з них госпіталізовано (прес-центр умвс в чернівецькій області повідомляє)

В Чернівецькій області станом на 20 лютого від переохолодження постраждало 68 громадян, 56 з них госпіталізовано (прес-центр умвс в чернівецькій області повідомляє)

21.02.2012, 13:19

 З метою забезпечення вимог керівництва держави стосовно недопущення перебоїв теплопостачання населення, виникнення аварій, інших надзвичайних ситуацій, недопущення переохолодження, зменшення рівня захворюваності, епідемічних ускладнень серед населення та працівників органів внутрішніх справ, а також на виконання вимог доручення МВС України керівництвом УМВС України в Чернівецькій області вжито ряд заходів. З 27 січня 2012 року розгорнуто робочу групу, яка діє у цілодобовому режимі. Керівником робочої групи призначено першого заступника начальника УМВС полковника міліції Петра Продана. Створений графік цілодобового чергування членами робочої групи.  
  
Підпорядкований особовий склад орієнтовано на надання першої допомоги громадянам, стан здоров’я яких погіршився під час їх перебування на вулицях, автошляхах та звернення уваги на транспортні засоби припарковані на узбіччях доріг. У разі виявлення таких осіб, буде забезпечене негайне інформування медичних закладів, а при необхідності безпосереднє доставлення таких осіб до цих установ. Працівниками міліції виявлено у безпорадному стані 23 особи яких було доставлено до медичних закладів. До пунктів соціальної допомоги доставлено 15 осіб, відвідано 5477 одиноких осіб похилого віку, 117 надано допомогу.

Силами та засобами ДПС УДАІ постійно проводилася робота по недопущенню зупинки транспортних потоків, у разі необхідності буде забезпечено найшвидший проїзд технологічного транспорту до місць можливих аварій, надзвичайних подій.

Дільничними інспекторами міліції здійснювалося обстеження місць збору осіб без постійного місця проживання (авто- та залізничні вокзали, підвали і горища багатоквартирних будинків, занедбані будинковолодіння, дачні товариства тощо) під час яких проводилась роз’яснювальна робота серед вказаної категорії громадян та акцентувалася увага на послугах, що надаються соціальними службами та УМНС.

Також здійснено комплекс заходів, спрямованих на виявлення безпритульних громадян, насамперед дітей, особливо тих, які можуть знаходитись на об’єктах теплопостачання та отримали травми, знаходяться на вулицях в неопалюваних, покинутих приміщеннях з метою уникнення їх загибелі внаслідок перехолодження.

 Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області (скорочено)