В Чернівецькій обласній раді приховують результати поіменного голосування депутатів з питання захисту української мови (Ексклюзив від  BukNEWS)

В Чернівецькій обласній раді приховують результати поіменного голосування депутатів з питання захисту української мови (Ексклюзив від BukNEWS)

07.08.2012, 00:35

З позицією кожного буковинського депутата щодо прийняття антидержавного і антиконституційного Закону України «Про засади державної мовної політики» завдяки BukNEWS тепер можуть ознайомитись виборці і вирішити для себе на майбутнє, чи варті їхні обранці тої довіри, яку люди їм висловили на попередніх виборах.

Країна повинна знати своїх героїв, а буковинці обов’язково повинні знати місцевих захисників їхніх інтересів. Адже саме цим людям вони надали кредит довіри, обравши до найвищого органу місцевого самоврядування – Чернівецької обласної ради. Щоправда, народні обранці не дуже поспішають втілювати в життя накази виборців, а іноді відверто ігнорують волевиявлення переважної більшості буковинців. Зокрема, цинічне ставлення до своїх виборців засвідчили деякі депутати обласної ради під час голосування за звернення до Президента України щодо необхідності ветування ним «мовного» закону.

Провладна політична сила, яка скрізь називає себе рятівниками держави і будівничими нашого світлого життя, в черговий раз продемонструвала своє справжнє обличчя, не проголосувавши за  прийняття Звернення до Верховної Ради України  щодо недопустимості наступу на українську мову та до Президента України з вимогою не підписувати антиконституційний закон Колесниченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики в Україні».    Ледве спромігшись зібрати сесію обласної ради щодо мовного питання, проведення якої понад два місяці вимагали депутати опозиційних сил, керівництво області та депутати провладної більшості вкотре проігнорували думку тисяч буковинців, які століттями прагнули жити у своїй українській державі і говорити рідною мовою.  Зневага до державної мови – це зневага до України, до її громадян, до кожного з нас.

Сподіваюсь,  буковинцям буде цікаво ознайомитись з  результатами поіменного голосування у Чернівецькій обласній раді 27 липня 2012 року депутатів обласної ради за Звернення до Верховної Ради України  щодо недопустимості наступу на українську мову.

Практично вся фракція Партії регіонів в обласній раді, яка була присутня  в сесійній залі, не голосувала за це звернення, вочевидь боячись висловити свою позицію. Щоправда, серед них відзначилась трійка депутатів, які взагалі проголосували  «проти» звернення, це Матвій Куцак, Василь Сафроняк та Олександр Смотр. Мабуть, Матвій Куцак таким чином віддячує за своє 146 місце в списку до Верховної Ради від партії Регіонів. Решта ж вирішила трохи «прогнутись». На всяк випадок.  Позиція обласних депутатів, членів Партії регіонів, принаймні зрозуміла. Саме «регіонали» хочуть знищити українську мову в державі, прикриваючи свої цинічні дії нібито турботою про мову національних меншин.

Натомість  всі депутати-патріоти, піднявшись над своїми політичними амбіціями, проголосували разом з «фронтовиками» за це звернення: «свободівці», позафракційні, «нашоукраїнці». А от співаючий депутат-бютівець Віталій Ткачук вирішив підтримати «регіоналів» і за звернення щодо мовного закону не голосував.  Думка його батька – Василя Ткачука наразі невідома, бо на сесії він був відсутній. До речі, з’ясувалося, що молодий Ткачук збирається йти до Верховної Ради України. Амбіції у хлопця, схоже, непомірні. А ось щодо власної позиції – є сумніви. Дивує і голосування головного освітянина області Михайла Бауера. Проти української мови виступає людина, від якої залежить якісна освіта наших дітей, майбутнього України.

Саме депутати від опозиційних сил запропонували поіменно  голосувати  по цьому важливому питанню щодо недопустимості наступу на українську мову. І саме завдяки цьому буковинці мають можливість знати, хто як голосував. Звичайно, не всі зацікавлені, аби були оприлюднені результати голосування. Особливо депутати провладної більшості. До речі, цих списків ви не побачите на сайті Чернівецької обласної ради, хоча вони повинні там бути.

Отже, з позицією кожного буковинського депутата щодо прийняття антидержавного і антиконституційного Закону України «Про засади державної мовної політики» завдяки BukNEWS тепер можуть ознайомитись виборці і вирішити для себе на майбутнє, чи варті їхні обранці тої довіри, яку люди їм висловили на попередніх виборах.

(список додається)

Василь Правденко

 

 

 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Я шось не поняла - а чому фронтовик Фадей Яценюк не голосував? Він шо - за одно з владою?

avatar

читачка

07 серпня 2012 10:22

Фадей Степанович Яценюк 27.07.12 вранці зареєструвався щоб був кворум, та пішов виконувати свої обов"язки - голови прийомної комісії. А це поважна причина!!!

Напишіть краще пані Читачко чому деякі регіонали області побоялись проголосувати проти а деякі чітко виразили свою українофобію? Що виявляється у регіоналів розкол по мовному питанню???

avatar

Читач

07 серпня 2012 11:15

Так от ХТО організував справу проти Холодницького!!!...

avatar

Іван

07 серпня 2012 11:34

На сесії пропонувалося три різних звернення. Може, оприлюднете, як голосували за два інших?

avatar

Спостерігач

07 серпня 2012 15:32