В Чернівецькій гімназії у музеї будуть експонати з АТО замість речей маршала Жукова

В Чернівецькій гімназії у музеї будуть експонати з АТО замість речей маршала Жукова

28.03.2016, 15:22

В музеї Чернівецької гімназії №2 провели реекспозицію. Замість речей маршала Жукова тут буде експозиція "Твої сини, гімназіє", присвячена випускникам гімназії, що були учасниками АТО.

- Рада музею гімназії вирішила, що треба провести реекспозицію музею, - розповіла вчитель гімназії №2 Людмила Панчук. - У музеї знаходились речі маршала Жукова — рушник, який в 1944 році йому радо подарували під час звільнення буковинці і зверху була георгієвська стрічка, яка в 1945 році була ознакою перемоги, а тепер уже стала не тим символом. Ми вирішили, що треба зробити реекспозицію. Ми віддали в краєзнавчий музей оті цінні речі, які в будь-якому разі треба зберегти.

"Ми скоротили експозицію, присвячену Буковині під час Другої світової війни і вже зібрали матеріал, фотографії про наших випускників-учасників АТО, - зауважила вчитель. - Ця експозиція вже фактично готова. Ми знайшли дев’ять випуснкиків-учасників АТО. Ми знайшли одного випусника, активного учасника Майдану. Він очолював Буковинську Сотню. І ми знайшли 16 батьків учасників АТО. Оскільки реекспозиція потребує грошей, діти влаштовували тут ярмарок, продавали солодощі і на великій раді урочисто передавали гроші на реставрацію музею"

Нову експозицію в музеї гімназії планують відкрити до Дня матері. Оскільки чи не кожна мати відправляє на Схід сина.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

"Оскільки чи не кожна мати відправляє на Схід сина". ЯКИЙ ЖАХ!!!!!!!!! ЧИ НЕ КОЖНА!!!!!!!!!! 

За що воюємо?! З ким?!

avatar

1

28 березня 2016 16:48