В. Беседінський: «На придбання морозильних камер для збереження біологічного матеріалу виділять 40 тисяч гривень»

В. Беседінський: «На придбання морозильних камер для збереження біологічного матеріалу виділять 40 тисяч гривень»

26.07.2016, 03:01

Існує думка, що патологоанатом – це лікар, який виключно проводить розтини померлих, – розказує т.в.о. начальника ОКМУ «Патологоанатомічне бюро» Володимир Беседінський – проте це твердження є хибним. Оскільки у наші (лікарів-патологоанатомів) функціональні обов’язки також входить проведення гістологічного дослідження органів та тканин, які вилучаються у хворого під час операцій та діагностичних процедур. Під мікроскопом ми вивчаємо будову надісланих у бюро тканин та робимо висновок про наявність патологічного процесу та його характер. Мікроскопічне дослідження біопсій є обов’язковим перед проведенням операцій з вилученням органів. Наприклад, перед видаленням шлунку проводять гастроскопію з біопсією, перед конізацією шийки матки – кольпоскопію з біопсією, перед видаленням матки – вишкрібання стінок порожнини матки та цервікального каналу і т.д. Прикладів можна навести безліч. Тільки після того як лікар-клініцист (гінеколог, хірург) отримує результати такого дослідження, він визначається з об’ємом оперативного втручання – видалити орган чи його частину.

Після гістологічного дослідження проводиться утилізація біоматеріалу (органи, які були вилучені при операції, ампутовані кінцівки, плаценти та ін.), шляхом захоронення на центральному міському цвинтарі. Завжди було і є великою проблемою збереження біоматеріалу від моменту надходження його в бюро до захоронення, особливо в літній період. Адже наше бюро обслуговує практично всі лікувальні заклади міста та області, а об’єм матеріалу, який надходить нам для дослідження надзвичайно великий.

З цією проблемою ми звернулись до директора Департаменту охорони здоров’я Оксани Анатоліївни Андрієць, яка нас зрозуміла, адже сама у першу чергу є практикуючим лікарем, та обіцяла допомогти у вирішенні цього питання. Нашому патологоанатомічному бюро будуть виділені 40 тисяч гривень для придбання двох морозильних камер для збереження біоматеріалу. Питання про додаткове фінансування буде розглянуто 28 липня на сесії Чернівецької обласної ради.

Від колективу патологоанатомічного бюро та особисто від себе хочу подякувати начальнику відділу економіки та супроводу державних програм Грегуцаку О.М. та особисто директору Департаменту охорони здоров’я Андрієць О.А. за сприяння у вирішені нашої проблеми. 

1


КОМЕНТАРІ (5)

брехня від імені Беседінського, на протязі 16 років ця проблема у керівництва КоваляЮ.І. і Беседінського В.І. не виникала, всі співробітники дихали гнілосним повітрям на протязі тривалого часу, і тільки завдяки сміливості і громадянської позициї лікаря патологоанатома ця проблема піднялися і її підтримала комісії з питань охорони здоров"я,дивиться з чого все починалося, а тепер на стадії вирішення питання, лаври присвоює собі Беседінський, який нічого не робив для бюро тривалий час.  

avatar

свідок

26 липня 2016 21:30

я знову напився, зломив деревце. Як соромно людям дивиться в лице. Я б"ю себе в груди, я б"ю себе в лоб. І знову нап"юся і мать всіх вас .б!!!!!!!

avatar

ленін

26 липня 2016 21:46

Ви пацани - мудаки. Бо срані інтелегенти. Тут без Альта Фатера не обійтися.

avatar

Шпиталь

26 липня 2016 22:06

сам мудак. что говорит полиция по поводу захоронений в бюро, уже забыли? Где объяснения Бесединского по этому вопросу? Прятался от камер, комиссии, полиции, и бывшего начальника Коваля, как бы он тут не при чем. А 12 лет заместитель Коваля? Списали все на санитаров, якобы все они делали захоронения без ведома администрации, хотя все знают, что распоряжения давало руководство. Вот пример, когда обычные врачи патологоанатомы поднимают насущные проблемы, но о них быстро забывают. Вообще, складывается впечатление что прилетели инопланетяни и сделали захоронения на територрии бюро. Ждем, что скажет полиция. 

avatar

инопланетянин

26 липня 2016 22:17

І навіть якщо ви вже з"їли журнали з гістології вузлової лікарні, зустрічні перевірки операційного матеріалу з лікувальних закладів різної форми власності, неконтрольовано досліджені одноосібно некомпетентною особою і приховані від звітностиі, покажуть реальну шкоду здоров"ю наших громадян. Слава Україні!

avatar

Прокурор

01 серпня 2016 21:32