В 202 окрузі в Чернівецькій області на дільниці відкрили сейф без присутності спостерігачів

В 202 окрузі в Чернівецькій області на дільниці відкрили сейф без присутності спостерігачів

26.10.2014, 14:35

На дільниці № 730382 в селі Старі Бросківці Сторожинецького району Чернівецької області, що входить до 202 виборчого округу, члени дільничної виборчої комісії відкрили сейф без присутності офіційних спостерігачів.  Таким чином можна вважати, що комісія допустила порушення ч.3 ст. 84 закону України про вибори народних депутатів, і почала працювати раніше встановленого законом часу. Відповідно до норми закону, дільнична виборча комісія у день голосування не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить підготовче засідання. На початку засідання усі присутні оглядають стрічку, якою було опечатано сейф (металеву шафу), де зберігаються виборчі бюлетені http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17/print1383639921699164.

 Відповідно, на початку підготовчого засідання ДВК усі присутні на дільниці (в тому числі офіційні спостерігачі, представники ЗМІ) повинні були оглянути стрічку, якою було опломбовано сейф (металеву шафу), де зберігаються виборчі бюлетені. Сейф повинен знаходитись під охороною працівників міліції. Голова дільничної виборчої комісії відкриває сейф (металеву шафу) з виборчими бюлетенями і на підставі витягу із протоколу окружної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів дільничній виборчій комісії або акта (актів), оголошує кількість виборчих бюлетенів, отриманих дільничною виборчою комісією окремо по загальнодержавному та одномандатному округу.

 Наразі спостерігач ОПОРИ складає акт про виявлення порушення.

 Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

Мапа порушень: http://map.oporaua.org/

Додаток для Android Вибори 2014: http://goo.gl/I7M3TN

1