В 202, 203 та в 204-й окружних виборчих комісіях зафіксовані масові випадки заповнення порожніх протоколів

В 202, 203 та в 204-й окружних виборчих комісіях зафіксовані масові випадки заповнення порожніх протоколів

27.10.2014, 23:43

День голосування на дільницях Чернівецької області відбувся відносно спокійно. Порушення, які зафіксували спостерігачі ОПОРИ, не носять системного характеру та не вплинули на хід волевиявлення. Про це повідомили представники Громадянської мережі ОПОРА під час прес-конференції на тему: “Проміжні підсумки виборчої кампанії в Чернівецькій області”, яка відбулась 27 жовтня в Чернівцях.   

 Щодо тенденцій порушень в день виборів, які фіксували спостерігачі ОПОРИ, то можна назвати пристуність зовнішньої агітації в районах Чернівецької області, яка не була знята, процедурні помилки та неточності в роботі виборчих дільниць. Так, під час дня голосування зафіксовані випадки видачі бюлетенів без паспортів або спроба видати бюлетень за закордонним паспортом, псування інформаційних плакатів на дільницях, відсутність в скриньках для голосування на дому двох контрольних талонів, відсутність осіб, які змінили місце голосування, в списках та ін. Вже після завершення голосування сталась ситуація на одній з дільниці 203 округу, коли спостерігача ОПОРИ, яка мала намір скласти акт про порушення, не хотіли випускати з дільниці.

 Також в 202, 203 та в 204 окружних виборчих комісія зафіксовані масові випадки заповнення порожніх протоколів в або поруч з приміщенням ОВК, а не на виборчих дільницях, як це має відбуватись. Вірогідно, керівництво дільничних комісій мало при собі підписані порожні протоколи і печатку, яку заборонено вивозити за межі дільниці. Варто зауважити, що заповнення протоколу за межами виборчої дільниці не обов’язково свідчить про фальсифікацію результатів волевиявлення. Адже в більшості випадків виправлення стосується технічних похибок (так звана процедура уточнення).

ВІДЕО:

202 округ: http://youtu.be/J0XMm4YAfT4 

203 округ: http://youtu.be/U83gZdpExi8

204 округ: http://youtu.be/8Gad0Cjre5k

 Наразі представники ОПОРИ продовжують спостереження в окружних виборчих комісіях. На жаль, в більшості комісіях черги з бажаючих здати протокол, виникають сутички та суперечки. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

З КОЗАКА МИХАЙЛА ЗРОБИЛИ МЕНТА, ЦЕ ЦИРК!

 

Гаврилюк Михайло Віталійович Одномандатний виборчий округ 95 Висування Політична партія "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Номер та дата реєстрації документів в ЦВК 21-34-18475 від 18.09.2014 Номер та дата рішення про реєстрацію кандидатом 1086 від 23.09.2014 Відомості про кандидата народився 15 серпня 1979 року в селі Ярівка Хотинського району Чернівецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта загальна середня, міліціонер, батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Золоті Ворота", безпартійний, проживає в селі Ярівка Хотинського району Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "НАРОДНИЙ ФРОНТ".
avatar

цирк

28 жовтня 2014 15:49