В 2017 році буковинці оплатили банківськими картками майже на мільярд

В 2017 році буковинці оплатили банківськими картками майже на мільярд

30.01.2018, 16:32

З?а 2017-й рік мешканці Чернівецької області 5 млн разів оплачували свої покупки та послуги за допомогою банківських карт ПриватБанку. Це на 20% більше, ніж у 2016 році - тоді кількість транзакцій склала 4,2 млн. Безготівковий обіг збільшився більш ніж в 20 разів та сягнув 903 млн грн проти 44 млн грн у 2016 році.

По накопичувальній програмі “Бонус Плюс” клієнти ПриватБанку в 2017 році витратили 190 млн грн, а сума розстрочок через сервіс “Оплата частинами” склала 36,6 млн.

“Тенденція зростання безготівкових розрахунків не оминула й Буковину, - каже Євген Маховіков, керуючий Чернівецькою філією ПриватБанку. - Тому ми направили багато сил на те, щоб нашим клієнтам було якомога зручніше. Наша мета - забезпечити якомога більше торгівельних точок платіжними терміналами, починаючи з великих сітьових мереж і закінчуючи маленькими сільскими крамничками”.

Для покупців наявність POS-терміналу в торгівельній точці - це не тільки зручність, а й можливість розраховуватися за товар або послугу кредитними коштами, не сплачуючи комісію за зняття готівки. Що стосується власників торгових точок, то вони отримують багато додаткових сервісів: безкоштовні виписки в електронному вигляді, навчання персоналу роботі з обладнанням, ремонт або заміна обладнання в разі поломки, рекламні матеріали для брендування торгових точок, витратні матеріали для POS-терміналів.

Станом на січень 2018 року у Чернівецькій області працює 1815 POS-терміналів.

 Керівник регіонального прес-офісу Шумейко Вадим
1