Усі лісгоспи на Буковині переведуть на електронний облік деревини

Усі лісгоспи на Буковині переведуть на електронний облік деревини

23.10.2015, 18:05

У зв’язку з вимогою Державного агентства лісових ресурсів України для усіх лісокористувачів Чернівецької області стане обов’язковим електронний облік деревини. Раніше системою електронного облікування користувалися шість лісгоспів Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. А зараз до неї мають долучитися усі державні спеціалізовані лісогосподарські підприємства агропромислового комплексу, яких на Буковині є дев’ять. Про це, а також про синхронізацію електронного обліку з бухгалтерською програмою 1с, йшлося на нараді з керівниками підпорядкованих облуправлінню підприємств та працівниками Чернівецького ОУЛМГ.

Про це www.buknews.com.ua повідомили у прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

-  Такий крок дозволить проконтролювати заготівлю і реалізацію кожного кубометра деревини в області, - зазначає перший заступник начальника Чернівецького ОУЛМГ Роман Череватий. – Автоматизація обліку необхідна для оперативного отримання точної і достовірної інформації про виробничу діяльність, з метою прийняття управлінських рішень,  а також подання електронної звітності. Результатом роботи у цьому напрямі також стане скорочення паперового документообігу.

У рамках наради було проаналізовано виконання наказів Державного агентства лісових ресурсів України від 23.09.2015 № 221 «Про стан автоматизації бухгалтерського обліку на підприємствах галузі» і від 23.09.2015  № 222 «Про стан ведення електронного обліку деревини на підприємствах галузі».

Так, автоматизацію бухгалтерського обліку розпочали десять підприємств облуправління. Три лісгоспи уже оптимізували його з системою електронного обліку деревини. Ще чотири підприємства розпочали впровадження таких заходів.

Робота семи спеціалізованих лісгоспів та лісництв АПК у напрямі автоматизації бухгалтерського обліку та впровадження електронного обліку деревини визнана незадовільною. Керівникам цих підприємств оголошено догани. Головний лісничий облуправління Роман Череватий поставив завдання перед ними невідкладно усунути недоліки у роботі та забезпечити впровадження облікування на підприємствах.

1