Уряд виділив Кавулі 27 мільйонів гривень на берегоукріплення та ремонт аварійних дамб на Буковині

Уряд виділив Кавулі 27 мільйонів гривень на берегоукріплення та ремонт аварійних дамб на Буковині

23.10.2020, 11:06
Червнева повінь наробила багато біди у Чернівецькій області. Великої шкоди завдано інфраструктурі: зруйновані дороги, мости, берегоукріплювальні й гідротехнічні споруди. Дощі спричинили руйнацію такого масштабу, що відновлювальні роботи тривають і досі.
 
Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет отримало від Уряду України 27 мільйонів гривень на проведення берегоукріплювальних робіт та капітальний ремонт аварійних дамб на семи ділянках (на річці Черемош (с.Банилів та с.Слобода-Банилів Вижницького району) на річці Прут (смт. Неполоківці Кіцманського району), а також на річці Сірет (с.Просіка Глибоцького району, с.Лукавці та с.Лопушна Вижницького району). Роботи на більшості з об’єктів вже на завершальній стадії.
 
Важливо, що у вересні цього року з резервного фонду Державного бюджету України на відновлення ще 9-ти аварійних об’єктів Буковині виділено додаткові 47 мільйонів гривень. Наразі Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет проводить підготовку до старту процедури закупівлі робіт.
 
Укріплення дамб та берегів річок надважливе завдання у безпековій площині. Укріпивши споруди зараз, ми зможемо протистояти можливій великій воді, - повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.
1