Управління освіти Чернівецької міської ради, яке закупило неякісне масло для дітей, знову перевірятиме прокуратура

Управління освіти Чернівецької міської ради, яке закупило неякісне масло для дітей, знову перевірятиме прокуратура

26.01.2020, 21:45

На Буковині прокуратура з’ясовує обставини забезпечення дошкільних навчальних закладів міста якісними продуктами харчування. 

У телепрограмі «ТСН. Тиждень» (телеканал «1+1») були оприлюднені результати спецпроекту ТСН. Тижня та Держпродспоживслужби про дослідження якості вершкового масла, яке реалізується на ринку України.

 Серед недобросовісних виробників, продукція яких не відповідала вимогам ДСТУ, зазначався ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод». що Управлінням освіти Чернівецької міської ради зі вказаним виробником укладено договір на постачання у 2020 році вершкового масла для дошкільних дитячих установ міста на загальну суму 3 млн 088 тис грн.

Лариса Іванчик, директорка ДНЗ №25: "Всі документи в порядку, сертифікати є, масло смачне на смак. Більше нічого не можемо сказати про якість цього масла".

Сергій Мартинюк, начальник управління освіти Чернівецької міської ради: "Наприкінці 2019 року ті проби, які були взяті, не зовсім відповідали продукція тим параметрам, які зафіксовані в документації. Але у зв`язку з тим, що він виконує всі умови договору, підстав не заключати із ним угоди, при тому, що він запропонував найнижчу ціну, немає".

Пресслужба прокуратури Чернівецької області інформує: із метою з’ясування обставин забезпечення дошкільних навчальних закладів міста якісними продуктами харчування за бюджетні кошти, Чернівецькою місцевою прокуратурою 24.01.2020 року розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

1