Упраління соцзахисту ОДА не подало програму підтримки добровольців АТО, яких прирівняли до учасників бойових дій, - Малишевський

Упраління соцзахисту ОДА не подало програму підтримки добровольців АТО, яких прирівняли до учасників бойових дій, - Малишевський

21.09.2016, 03:05

В порядку денному сьогоднішнього засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту, праці та підтримки учасників АТО і членів їх сімей  було понад два десятка питань.

Традиційно, значну увагу члени комісії приділили питанням соціального  захисту учасників АТО і членів їх сімей. У переддень внесення змін до бюджету, доцільно також було  розглянути питання про фінансування видатків для підтримки добровольців, які брали участь у бойових діях в зоні АТО. Рішенням Чернівецької обласної ради, нагадаємо, цю категорію  борців за волю та незалежність України прирівняли до учасників бойових дій. Відтак на них тепер мають поширюватися усі  пільги і соціальні гарантії, передбачені законом для учасників бойових дій.

 -          Обласна рада ухвалила відповідне рішення, - нагадав передісторію питання голова постійної комісії, лікар-АТОвець Ігор Малишевський. –  Проте профінансувати ці видатки, як розраховувала наша комісія, виявилося неможливо. Згідно з існуючим порядком, фінансувати відповідні статті видатків обласна рада може тільки шляхом затвердження відповідної цільової програми. Підготувати  такий документ мало управління соціального захисту населення Чернівецької ОДА, проте з невідомих мені причин цього не зробило. Без такого документа, який би враховував кількість добровольців, прирівняних до учасників бойових дій, наша медична комісія не може оцінити ні кількість необхідних коштів для отримання цією категорією громадян передбачених пільг, ні ухвалити щодо цього відповідне рішення.  

Розглядалися на комісії також деякі кадрові питання. Зокрема,  депутати - члени комісії підтримали кандидатуру Жукова Л.Ф. на посаду керівника обласного патологоанатомічного бюро.

Засмутили спроби представників деяких політичних партій знову призначати потрібних їх кандидатів на керівні посади шляхом кулуарних домовленостей, а не на відкритому і прозорому кадровому конкурсі.  

1