УКРОПівець Малишевський заступився за дітей, яких чиновники хочуть перемістити з Чернівців до Красноїльська

УКРОПівець Малишевський заступився за дітей, яких чиновники хочуть перемістити з Чернівців до Красноїльська

25.05.2019, 15:17

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей Чернівецької обласної ради, лікар Ігор Малишевський  обурений намірами посадовців Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА перемістити пацієнтів ОКМУ «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора» до обласного протитуберкульозного санаторію «Красноїльськ»

Про це він заявив у коментарі BukNews.

- Я категорично заперечую проти ліквідації спеціалізованого дитячого санаторію, де поправляють здоров’я діти не тільки хворі на туберкульоз, але й з іншими захворюваннями дихальних органів. Попри довготривалий карантин 2018 року у санаторії отримали кваліфіковану допомогу  563 дитини, зокрема у фтизіатричному відділенні 274 дитини, пульмонологічному - 289. Влітку – з червня по серпень - потреба у місцях для дітей особливо велика. Батьки постійно нарікають на недостатню кількість путівок на місцях, про цю проблему добре відомо департаменту охорони здоров’я. 

- Санаторій у Красноїльську, до якого планують перевести дітей, здійснює лікування дорослих хворих. Натомість у Чернівцях створено необхідні умови для перебування саме неповнолітніх пацієнтів, які відповідають і  враховують їхні вікові потреби. Наприклад, при дитячому санаторії функціонують навчальні класи, де діти можуть навчатися.

- Наразі у дитячому закладі працюють 180 спеціалістів з великим досвідом роботи, які доклали чимало зусиль, щоб санаторій виконував своє головне призначення. А саме надавав цілодобову спеціалізовану протитуберкульозну допомогу дітям та підліткам з активною формою туберкульозу та з груп ризику.  

- Якщо на когось, під завісу перебування на посадах, напала невтримна жага діяльності, переслідує бажання проводити безглузді реорганізації заради реорганізацій, без огляду на потреби та інтереси людей, то можу порадити дуже простий вихід. Не дітей потрібно перекидати з місця на місце, переводити зі спеціалізованої установи у Чернівцях до Красноїльська, а самим залишити зручні крісла в місті і йти піднімати на ноги сільську медицину. Переконаний, що для всіх охочих знайдеться робоче місце у Красноїльській амбулаторії сімейної медицини, - сказав Ігор Малишевський. 

ДОВІДКОВО:

Про наміри чиновників ліквідувати спеціалізований заклад для дітей у Садгорі стало відомо від його працівників. Робоча група департаменту вже нібито навіть їздила до Красноїльська, де на місці вивчала умови можливого розміщення дітей. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Так якщо там є вільні площі, то чом би не відправити діток  до цілющого клімату, а в Садгірському санаторієві провести тим часом клясний ремонт!

avatar

Мигай

25 травня 2019 23:39

Класний ремонт кажете? В перинатальному цей класний ремон затягнувся на вісім років.

avatar

Бугаай

26 травня 2019 14:10