УКРОПівець Ігор Малишевський закликав департаменти Чернівецької обласної ради не ігнорувати виконання прямих обов’язків

УКРОПівець Ігор Малишевський закликав департаменти Чернівецької обласної ради не ігнорувати виконання прямих обов’язків

04.02.2016, 13:06

Розширене засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей відбулося у середу, 3 лютого. У засіданні взяли участь представники департаменту охорони здоров’я, департаменту економіки, лікарі та учасники АТО.

Присутні розглянули ряд важливих питань, зокрема: план заходів з реалізації у 2015-2017 р.р Стратегії розвитку області на період до 2020 року, про епідеміологічну ситуацію на Буковині та про функціональні можливості бальнеологічного санаторію «Брусниця». Члени комісії напередодні відвідали санаторій, вивчили його стан та лікувальні можливості і дійшли висновку, що медичні покази до лікування в «Брусниці» цілком підходять для реабілітації учасників АТО. Також на засіданні комісії розглянули пропозицію передачі санаторія в оренду приватним особам, але вирішили перш за все спочатку детально вивчити питання про створення на базі закладу реабілітаційного центру для учасників антитерористичної операції. У санаторія є всі можливості стати найсучаснішим центром для бійців зі всієї України.

Щодо епідеміологічної ситуації в області – під час доповіді представника СЕС про велику кількість хворих на респіраторно-вірусні захворювання та зареєстровані випадки смерті людей від наслідків грипу A H1N1 розгорнулася дискусія між усіма присутніми. Епідемія грипу виявила чимало проблем: неналежне забезпечення лікарень апаратами ШВЛ, вакцинами та противірусними препаратами. Саме тому прийнято спільне рішення звернутися до голів ОДА і облради, а також до міністерства охорони здоров’я і Верховної Ради з проханням виділити кошти на закупівлю необхідного.

Окрім цього, присутні на розширеному засіданні постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей мали бажання поспілкуватися з начальником департаменту соціального захисту. Члени комісії володіють інформацією стосовно того, що департамент соцзахисту Чернівецької ОДА пасе задніх на загальноукраїнському рівні оформлення громадянами субсидій. Чи так це і про причини таких показників, якщо інформація відповідає дійсності, хотіли дізнатися на засіданні. Але начальник департаменту та його заступники проігнорували запрошення. Тому інформацію про ігнорування деректором департаменту соцзахисту народних обранців і профільної комісії направили голові ОДА для вжиття відповідних заходів.

- Маємо чимало проблемних питань і потреб буковинців, - каже голова комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей Ігор Малишевський, саме тому закликаємо департаменти до співпраці, а працівників профільних закладів не мовчати про проблеми тоді, коли в область з інспекцією приїжджає хтось з міністерств.

1


КОМЕНТАРІ (1)

 корумпованої комуняко-ригівської малишевскої шобли ПНХ!

avatar

буковинці

04 лютого 2016 12:50