УКРОПівець Ігор Малишевський закликав департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА повернутися обличчям до АТОвців

УКРОПівець Ігор Малишевський закликав департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА повернутися обличчям до АТОвців

19.05.2016, 23:44

На засіданні комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин, яке відбулося 19 травня, голова комісії, УКРОПівець Ігор Малишевський зауважив, – департамент охорони здоров’я бездіяльний.

Справа в тому, що на засідання вкотре «відбиватись» прийшов заступник начальника профільного департаменту Юрій Лесюк, а начальник – Оксана Андрієць, знаючи, що будуть розглядатися важливі питання, які потребують її відповіді, саме цього дня відбула у відрядження. Зауважимо, засідання медичної комісії вона відвідує лише тоді, коли розглядаються кадрові питання.

Уваги департаментів охорони здоров’я, фінансів, соц.. захисту потребує бальнеологічний санаторій «Брусниця», який комісія з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин пропонує реорганізувати в реабілітаційний центр для учасників бойових дій.

Нагадаємо, це питання розглядалося на попередніх засіданнях комісії та на засіданні майнової комісії, де йшлося про те, що можливість створення реабілітаційного центру на базі «Брусниці» мають вивчити департаменти охорони здоров’я, соц..захисту та фінансів. Також рішенням майнової комісії ще у березні цього року департаменту охорони здоров’я доручено розробити відповідну програму. Саме про стан її створення хотіли дізнатися на засіданні медичної комісії 19 травня.

За відсутності Оксани Андрієць ситуацію прокоментував представник фінансового департаменту. За його словами, програму створення реабілітаційного центру мають подати на розгляд профільним структурам ОДА. У разі погодження програми розробляється кошторис і необхідні кошти можуть бути виділені з обласного бюджету, якщо попередньо вписати потребу в бюджеті на наступний рік. Є можливість і стороннього фінансування програми. Але перш за все вона має бути подана на розгляд облдержадміністрації.

Члени комісії з питань охорони здоров’я вважають, що профільний департамент повинен і може якісно розробити програму, про що не раз до нього зверталися,  але всі заклики до дії в департаменті ігноруються. Також важливим фактом є те, що медичні установи, якою є зараз бальнеологічний санаторій «Брусниця», фінансуються за рахунок медичних субвенцій, про що детальніше також мала розповісти начальник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

«Я є сам АТОвець, я знаю, що немає фінансування, немає кому написати програму. Нам все рівно, хто це буде робити. Коли нас туди відправляли, ми ризикували своїм життям, нас не питали, для чого ми це робимо. Ми робили, щоб наша Україна була вільна і незалежна. Тому зараз, ставши депутатом, я хочу, що люди, в яких є компетенція робити те саме, трошки повернулися до нас лицем. Вони мають щось робити», - прокоментував ігнорування профільним департаментом своїх обов’язків голова комісії з питань охорони здоров’я та АТО, укропівець Ігор Малишевський.

З цього приводу комісія прийняла рішення звернутися до голів Чернівецької обласної ради та обласної державної адміністрації стосовно ігнорування департаментами рішень комісії, які стосуються учасників АТО, що грубо порушує закон України «Про місцеве самоврядування».

Програму реорганізації бальнеологічного санаторію «Брусниця» депутати Чернівецької обласної ради мають затвердити якомога скоріше, - вважають члени комісії, громадські діячі та учасники АТО, які уважно стежать за цим питанням, і постійно присутні на засіданнях комісії з питань медицини та АТО.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Що Малишевський, що його Кобевчиха, обоє брехливі та смердячі. Зловживають нормальним ставленням, а даремно.

avatar

Стець

19 травня 2016 22:16

Цікаво як себе поводили нові члени комісії. Особливо Рошко, бувший голова комісії. Допомагатм АТОшникам, це святе діло. Надіємося питання вирішится скоро.

avatar

Сестра АТОшника

19 травня 2016 22:48

А андрієць як раз відповідає займаній посаді....)))))

avatar

Тетяна

20 травня 2016 16:57