Українці ставляться до Януковича гірше, ніж до Сталіна, але до антирейтинга Путіна йому ще далеко

Українці ставляться до Януковича гірше, ніж до Сталіна, але до антирейтинга Путіна йому ще далеко

22.08.2015, 00:04

Янукович вже випередив Сталіна, але до антирейтига Путіна в 75% йому поки ще далеко.

Екс-президент України Віктор Янукович і радянський диктатор Йосип Сталін очолили антирейтинг історичних персонажів, свідчать дані опитування Інституту соціології НАНУ.

За Януковича як найбільш негативну особистість в українській історії проголосували 51% респондентів, Сталін опинився на другому місці (42%), на третьому - Володимир Ленін та Віктор Ющенко (по 19%).

Також громадянам запропонували проголосувати за найбільш позитивного, на їхню думку, персонажа в історії України. Респонденти вибирали з переліку, в якому значилися персонажі від періоду князя Ігоря до часів Януковича.

Найбільш позитивно в історії України респонденти оцінили роль гетьмана Богдана Хмельницького (29%). На другому місці -  Михайло Грушевський (21%), на третьому - князь Володимир (18%).

За даними березневого опитування Центру Разумкова, за останній рік число українців, які негативно ставляться до президента Росії, зросла з 70,8% до 75,5%. Опитування було проведене Інститутом соціології НАНУ у співпраці з благодійним фондом Інтелектуальна перспектива з 24 червня по 18 липня 2015 року серед 1802 осіб у всіх регіонах країни, крім Криму і окупованих районів Донецької і Луганської областей.  Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Більше читайте тут: http://dt.ua/UKRAINE/ukrayinci-stavlyatsya-do-yanukovicha-girshe-nizh-do-stalina-182378_.html

1