Український режисер і болгарський хореограф готують у Чернівцях прем'єру за п'єсою румунського драматурга (+ВІДЕО. ОНОВЛЕНО)

Український режисер і болгарський хореограф готують у Чернівцях прем'єру за п'єсою румунського драматурга (+ВІДЕО. ОНОВЛЕНО)

12.06.2018, 14:02

Прем'єру вистави "Зірка без імені" за п'єсою румунського драматурга чернівчанам покажуть вже цього вікенда. 

16 червня у Чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської відбудеться прем’єра вистави «Зірка без імені», про це сьогодні журналістам розповіли режисери й актори театру. П’єсу, написану румунським драматургом Михаїлом Себастіа?ном у 1942 році, режисери Чернівецького театру поставили на сучасний лад.

За лаштунками залишилися 2 місяці роботи, попереду – менше тижня до прем’єри.

Над постановкою працює талановитий колектив у складі режисера Людмили Скрипки, художника-постановинка Наталії Тарасенко, хореографа Яніци Шопової. 

Докладніше про майбутню прем'єру розповідає режисер-постановник вистави Людмила Скрипка. 

НАРОДНА АРТИСТКА УКРАЇНИ: «Михаїл Себастіан, людина, яка проживаючи у досить складних умовах, написала світлу, чисту історію кохання і людини, яка стоїть перед вибором. Мабуть скільки буде існувати людство, скільки буде існувати ця проблема. І, звичайно, кохання. Вистава музична, в плані того, що тут багато музики. Запросили з Болгарії дуже цікавого хореографа».

"Найголовніше, що мені особисто подобається у цій п’єсі – це різні образи, які дуже майстерно виписав геніальний, я вважаю, румунський драматург, - зазначила Людмила Скрипка, - це надзвичайно цікавий матеріал. П’єса була написана у 1940-і роки, але вона все одно дотична до сучасності – образи, обставини та моральні цінності, які підіймає автор -  порядність, любов, стосунки між чоловіком та жінкою  - це залишається і сьогодні".

Людмила Скрипка також розповіла про акторський ансамбль, задіяний у створенні художніх образів на сцені. 

 

НАЗАР КАВУЛИЧ, АКТОР:  «Якщо брати мої інші, попередні ролі, ця – одна з найцікавіших, найнестандартніших. Герой відкриває зірку. Місяцями відкладає гроші аби придбати книгу, яка дає можливість засвідчити, перконатися, що ця зірка дійсно існує. Є в нас ще й іншого плану персонажі: ми їх називаємо «чортики», такі собі «посланці долі», які корегують події»

Режисер-постановник вистави Людмила Скрипка розповіла про співпрацю з хореографом з Болгарії Яніцею Шоповою. 

 

"Рідкістю є бачити саме театральну хореографію. Яніца  - креативна і талановита, і має те бачення театральної хореографії, що допомагає доповнити образи у п`єсі", - каже Людмила Скрипка.

 ЯНІЦА АТАНАСОВА ШОПОВА, БАЛЕТМЕЙСТЕР ВИСТАВИ: «Декор теж бере участь у дійстві. Тканина – твій партнер, ми зробили дует із тканиною. Вибрали тканини із образів грецьких богинь. Намагалися в постановці передати яка богиня в якому кольорі відчуває себе добре, як вона рухається, як вона стоїть, як вона працює із тканиною приблизно».

Частково використано матеріали https://bukovyna.tv/ та сайт http://acc.cv.ua/

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1