Українські моряки під час штурму чинили опір російським загарбникам та після захоплення на контакт з агресором не йдуть (ОНОВЛЕНО)

Українські моряки під час штурму чинили опір російським загарбникам та після захоплення на контакт з агресором не йдуть (ОНОВЛЕНО)

26.11.2018, 16:48
У російських ЗМІ оприлюднили імена та прізвища поранених українських військових моряків, яких захопила Росія під час агресії у Чорному морі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

 "Імена назвала російська Федеральна агенція новин", - йдеться у повідомленні.

За даними цього видання, станом на зараз у лікувальних закладах окупованого Криму перебувають: Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, Новоукраїнка), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року народження, Одеса).

У соцмережі Facеbook зареєстровані профілі людей з іменами Андрій Ейдер та Андрій Артеменко. Обидва вказують, що живуть в Одесі, публікують фото у військовій формі та на фоні військових кораблів.

Артеменко також пише, що працює у Військово-морських силах України.

Андрій Артемено
Андрій Артеменко
FACEBOOK
Андрій Ейдер
Андрій Ейдер
FACEBOOK

Пізніше чоловік, який, ймовірно, є батьком Андрія Ейдера, Дмитрий Ейдер написав у Facebook: "Я пишаюсь свої сином".

Дружина Дмитра Ейдера також написала, що пишається Андрієм, однак офіційна інформація про його стан відсутня.

За даними волонтерської організації "Повернись живим", серед українських полонених також був "31-річний Роман Мокряк, капітан малого броньованого артилерійського катеру "Бердянськ".

Раніше ЗМІ дійсно називали Мокряка капітаном "Бердянська", захопленого росіянами.

Роман Мокряк
Роман Мокряк
ФОТО: "ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ"

Інформації про інших українських військових наразі немає.

Інформації про інших українських військових наразі немає.

Окупаційний пропагандистський канал у Telegram WarGonzo повідомляє, що українські моряки під час штурму чинили опір російським загарбникам та після захоплення на контакт з агресором не йдуть:

"Наразі всі перебувають у травматології. Поранення не кульові, а осколкові - від так званої вторинки. Коли велася стрілянина по кораблю, від корпусу відлітали дрібні металеві осколки - ними і посікло кінцівки українським військовим, які перебували на судні. Також, за нашою інформацією, при затриманні вони чинили опір. Поранений офіцер має звання старшого лейтенанта", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків захоплені Росією.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Раніше у понеділок уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що троє поранених українських моряків із захоплених Росією в районі Керченської протоки суден перебувають у першій Керченській лікарні в анексованому Криму, а інші члени екіпажу перебувають у слідчого на опитуванні. 

Російські державні ЗМІ також повідомляли, що стан українських моряків, які постраждали внаслідок агресивних дій РФ у Керченській протоці, стабільний і вони "почуваються чудово". 

Водночас уповноважений Президента України в АРК Борис Бабін повідомив, що кількох поранених українських моряків, імовірно, доставили до Москви. "За інформацією найвищих органів влади, зокрема й Президента України, там як мінімум шестеро поранених, зокрема, є важкі поранені. Окупанти підтверджують меншу кількість поранених – це дуже сумна ситуація, коли в нас різні цифри. І, наскільки мені відомо, але це поки не повністю підтверджена інформація, тих поранених, яких такими визнають росіяни, доставили до Москви", – сказав він.

Підконтрольний окупантам суд у Криму, ймовірно, 27 листопада обиратиме запобіжний захід українським морякам, захопленим Росією.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в так званих "правоохоронних органах" півострова

"Орієнтовно завтра... суд розгляне запобіжний захід щодо українських моряків", – сказав співрозмовник агентства.

За інформацією журналістки Олени Савчук, засідання відбудеться в так званому Київському райсуді Сімферополя.

 "Захоплених українських моряків, усіх 24-х (за даними росіян, українські військові заявляли про 23 особи – УП) судитимуть у Криму", – пише журналістка.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив російському "Інтерфаксу", що моряків переслідують як "порушників кордонів".

Джерело: https://www.ukrinform.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Ой люди, люди-небораки

Нащо здались вам москалі?

Ви ж таки люди - не собаки...

avatar

міхал

26 листопада 2018 22:41

Ой люди, люди-небораки

Нащо здались вам москалі?

Ви ж таки люди - не собаки...

avatar

міхал

26 листопада 2018 22:41

Хто заговорить москальською -- виб"ємо зуб! Для початку -- один. Продовження буде...

                     Підтримую Міхала

avatar

Мигай

26 листопада 2018 22:45

Меня изнасиловали-говорит жена мужу.А ты упиралась,спрашивает муж?Да ,отвечает женв-головой в стенку лифта.

avatar

Мугурел

27 листопада 2018 06:38