Україна засудила цинічність і антилюдяні дії кремлівського режиму через спробу підпалу румунських шкіл на Буковині

Україна засудила цинічність і антилюдяні дії кремлівського режиму через спробу підпалу румунських шкіл на Буковині

01.03.2018, 16:45

Українська сторона повністю підтримує позицію Бухареста щодо засудження спроб підпалу шкіл і здійснення злочинних дій, спрямованих проти освітніх установ з викладанням румунською мовою.

Про це на прес-конференції в Бухаресті заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Румунії Олександр Баньков, пише Укрінформ.

"Україна засуджує цинічність і антилюдяні дії кремлівського режиму, який, маскуючись, здійснює відкритий терор проти цивільних осіб, у тому числі проти дітей. Цей факт (спроба підпалу шкіл з викладанням румунською мовою в Чернівецькій області - ред.), поряд з недавнім підпалом адміністративної будівлі "Союзу угорської культури Закарпаття" і руйнуванням пам'ятника в Гуті Пеняцькій є ще одним підтвердженням того, що дії спецслужб РФ спрямовані на внесення розколу в українське суспільство, розпалювання міжнаціональної ворожнечі з метою дестабілізації ситуації в країні і дискредитації України перед світовою спільнотою", - заявив дипломат. 
Київ підтримав занепокоєння Бухареста через спроби підпалу румунських шкіл на Буковині

Баньков особливо наголосив, що українська сторона приділяє особливу увагу захисту прав та інтересів представників національних меншин на території України, забезпечуючи їм європейські стандарти розвитку своєї самобутності і духовності. 

"Україна використовуватиме всі свої можливості для інформування міжнародної громадськості про підривну діяльність російських спецслужб і притягнення винних до кримінальної відповідальності, де б вони не перебували", - підсумував посол. 

Нагадаємо, МЗС Румунії засудило спроби російських диверсантів організувати підпал двох румунських шкіл в Чернівецькій області 

Раніше СБУ повідомила про активізацію спецслужб РФ для дестабілізації ситуації в країні і дискредитації України перед світовою спільнотою. За словами заступника голови СБУ Віктора Кононенка, в Чернівецькій області російські спецслужби мали намір підпалити дві румунські школи. Провокацію організовував громадянин Росії Давід Пономарьов.

https://molbuk.ua/

1