«Україна» та «Юлія Тимошенко» ієрогліфами написав активіст на майстер-класі з китайської каліграфії у Чернівцях

«Україна» та «Юлія Тимошенко» ієрогліфами написав активіст на майстер-класі з китайської каліграфії у Чернівцях

29.07.2015, 02:44

Чернівецький «батьківщинівець» на фестивалі культур навчився писати імя лідера партії китайською

Для активістів буковинської «Батьківщини молодої» фестиваль культур «Global Village» у Чернівцях став не лише розважальним, а й пізнавальним. Молоді люди, знайомлячись з культурами інших країн, інформували волонтерів-іноземців і про Україну. На майстер-класі з китайської каліграфії один з активістів власноруч написав «Україна» та «Юлія Тимошенко».

 Про це BukNews повідомили у прес-службі обласної організації партії ВО "Батьківщина".

Слоганом фестивалю був заклик: «Відкрий світ, не виїжджаючи зі свого міста». Стажери з Китаю, Туреччини, Бразилії, Єгипту, Мексики та Марокко представлятимуть культури своїх країн. Вони розкажуть багато цікавого про себе, свою країну, культуру та традиції свого народу, а також поділяться враженнями від перебування в Україні.

Активіст-«батьківщинівець» Олександр Бербека розпитував у нових знайомих – китайців – про їхній державний устрій, керівництво держави. Навзаєм розповів про ситуацію в Україні.

«Насправді я трохи здивований аполітичністю китайської молоді – вони не надто обізнані щодо власної країни, а що вже казати про Україну, - розповів Олександр Бербека. – Але я спробував виправити цю ситуацію, розказав їм про нас. Попросив, щоб навчили мене писати слово «Україна» і ім’я одного з найвидатніших лідерів сучасної України – Юлії Тимошенко. Розповів, хто вона, які її прагнення щодо України. Вони слухали з великою цікавістю».

1