Україна та Румунія хочуть побудувати швидкісну трасу через Карпати, яка з'єднає Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкани-Бакеу-Фокшань-Бухарест

Україна та Румунія хочуть побудувати швидкісну трасу через Карпати, яка з'єднає Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкани-Бакеу-Фокшань-Бухарест

12.03.2018, 11:51

Швидкісну дорогу, що проходить через Східні Карпати, домовилися побудувати представники Львівського та Чернівецького обласної ради з владою Сучавського повіту Румунії. Домовленість була досягнута під час візиту представників української сторони до Румунії. Про це УНН повідомляє з посиланням на видання Оbiectiv.

"Ми використовуємо всі можливості, задіємо всі можливі фінансові інструменти. Будемо звертатися до європейських фінансових інститутів для отримання коштів", - розповів глава повітової ради міста Сучава Георге Флутур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Чернівецької, Львівської областей України і Сучавського повіту Румунії зустрілися заради розвитку буковинських Карпат

Очікується, що автобан пройде через Східні Карпати і з'єднає міста Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкани-Бакеу-Фокшань-Бухарест.

Як повідомляє румунська сторона вже досягнута попередня домовленість і найближчим часом почнеться робота на рівні робочих груп.

Також Георге Флутур висловив припущення, що для проекту реально отримати фінансування від Ліхтенштейну і Норвегії. Також будуть використовуватися кошти передбачені в рамках програми транскордонного співробітництва між Україною та Румунією, яка діє до 2020 року.

Джерело: УНН
1


КОМЕНТАРІ (3)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Кирило Кожумяка

12 березня 2018 12:27

хоч шось спильно мудаки зробили ??? Нихера !!! Только декларации !!  Типа поезд Черновцы - Сучава !!! 5 шт !!! Зона верхний прут !!! 5 -6 пропусков через границу , и тд и тп 

avatar

Илика

12 березня 2018 18:43

В Румунії досить швидко набирає популярність тема про нібито, що Буковина - це румунська територія ! Якщо до цього додати, що консульство Румунії просто "штампує" з Буковинців громадян Румунії, то стає зрозумілим активність Румунських чиновників на території Буковини. 

avatar

Чернівчанин

12 березня 2018 23:58