Україна посилила кордон на Буковині та Івано-Франківщині сотнею нацгвардійців

Україна посилила кордон на Буковині та Івано-Франківщині сотнею нацгвардійців

18.08.2023, 07:39
У Чернівецькій та Івано-Франківській областях упродовж минулого тижня охорону державного кордону посилили 100 військовослужбовців Національної гвардії України.

Про це під час брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

«100 військовослужбовців НГУ минулого тижня розпочали виконання завдань із посилення охорони та захисту державного кордону у Чернівецькій та Івано-Франківській областях», - поінформував Уршалович.

Також він зазначив, що минулого тижня військовослужбовці Нацгвардії  брали участь у 45 заходах контрдиверсійної боротьби. За словами посадовця, у ході контрдиверсійних заходів було затримано 40 осіб за адміністративні та п'ять - за кримінальні правопорушення.

Полковник НГУ заявив, що всього за тиждень нацгвардійці затримали за скоєння правопорушень 2021 особу, з яких 85 - щодо кримінальних правопорушень.

«Було вилучено дві одиниці вогнепальної та 10 одиниць холодної зброї, близько трьох тисяч набоїв різних калібрів, два артилерійські боєприпаси, чотири сигнальні ракети, 15 гранат, вісім запалів до них, інші боєприпаси, вибухонебезпечні предмети та наркотичні речовини», - додав Уршалович.

Як повідомлялося, із російського полону вже вдалося повернути 70 військовослужбовців Національної гвардії, які охороняли Чорнобильську АЕС.

https://www.ukrinform.ua/

1