Україна перемогла на Євробаченні з піснею Джамали '1944'

Україна перемогла на Євробаченні з піснею Джамали "1944"

15.05.2016, 12:56

Вночі 14 травня в ході гранд-фіналу Євробачення 2016, який проходив у Швеції, став відомий переможець міжнародного пісенного конкурсу.

Українська співачка Джамала виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2016. Вона отримала 211 балів від журі, і 323 бали за підсумками смс-голосування глядачів. В результаті Джамала набрала 534 бали. Джамала представила на конкурсі пісню "1944" про депортацію кримських татар у 1944 році.

 Слід зазначити, що за підсумками голосування журі Росія і Україна не дали один одному жодного балу. За підсумками голосування глядачів: Росія отримала від України 12 балів, Україна від Росії -10 балів.

  У гранд-фіналі конкурсу 2016 року взяли участь 26 країн: 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п'ятірки (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція), а також країна-господиня цього року - Швеція. 

 
 
 Президент України Петро Порошенко привітав співачку Джамалу із тріумфальною перемогою на конкурсі "Євробачення 2016".
 
На своїй сторінці у Facebook Порошенко подякував зірці від імені всієї України.
 
"Так! Неймовірний виступ і перемога! Вся Україна сердечно дякує тобі, Джамало!" - йдеться в повідомленнях, розміщених в офіційних акаунтах Порошенко в соцмережах.
 
Екс-прем'єр-міністр України, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк також прокоментував перемогу Джамали на Євробаченні-2016.

Про це політик написав на своїй сторінці у ФБ:

- Браво, Джамало!!! Блискуча і заслужена перемога! Вражаюча сила таланту і безмежна глибина пісні. Україна перемагає і перемагатиме, Крим буде українським!!!  Арсеній Яценюк

 Нагадаємо, що українська співачка Джамала перемогла з авторською композицією "1944".
 
Ще перед фіналом співачку двічі нагородили, спочатку у номінації Eurostory Award 2016 – за текст пісні "1944". Потім Джамалі вручили нагороду за найкраще виконання пісні, на думку коментаторів, які і голосували у цій номінації.
   
 
 
 
 Друге місце посіла представниця Австралії Дамі Ім із 511-ма балами.
  
 
 
"Бронзу" отримав Сергій Лазарєв з Росії, який набрав 491 очко.
  
 
 До пятірки лідерів увійшла Болгарія та та конкурсант із країни-господині цьогорічної першості – Швеції.
   
  
1