Україна опинилася серед країн-лідерів за дефіцитом вітаміну D у населення

Україна опинилася серед країн-лідерів за дефіцитом вітаміну D у населення

05.12.2016, 01:02

До Києва приїдуть найвідоміші у світі спеціалісти з питань боротьби з дефіцитом вітаміну D, щоб поділитися з українськими лікарями інструментами виходу з цієї загрозливої ситуації. 

Офіційно стало відомо, що проблема нестачі вітаміну D в організмі існує у 95 із 100 українців. Така ситуація спровокована тим, що 

??в достатній кількості його практично неможливо отримати ні з продуктів харчування, ні внаслідок перебування на сонці. Прийнято вважати, що вітамін D використовується виключно для профілактики та лікування рахіту у дітей, втім вже зараз відомий вплив і взаємозв’язок цього сонячного вітаміну з такими важкими патологіями, як рак, високий артеріальний тиск, ревматоїдний артрит, розсіяний склероз, хвороби серця, остеопороз, цукровий діабет, м’язова дистрофія, інфекції та ін. 

Враховуючи таку невтішну статистику, щоб поділитися знаннями з вітчизняними лікарями, ??в Україну погодився приїхати спеціаліст № 1 у світі у сфері лікування і профілактики захворювань, пов’язаних із дефіцитом вітаміну D, — основоположник вивчення вітаміну D3 у світі, професор Майкл Ф. Холік (Бостон, США), а також найкращий європейський експерт у цій галузі — голова Європейської асоціації з вітаміну D (EVIDAS), професор Павел Плудовські (Варшава, Польща). Науковці будуть спікерами на прес-конференції, модератором якої виступить президент Української асоціації остеопорозу, доктор медичних наук, професор Владислав Поворознюк (Київ, Україна). 

Після прес-конференції відбудеться також Міжнародний форум для лікарів «Дефіцит вітаміну D – проблема національного та глобального масштабу», взяти участь у якому вже висловили готовність понад 150 лікарів з усіх регіонів України. У Форумі візьмуть участь згадані міжнародні експерти та вітчизняні фахівці з вітаміну D. 

 

1