'Удар' Віталія Кличка - це 'політичне болото', яке приєднається до переможця виборів, - заява київського представника 'Свободи' у Чернівцях

"Удар" Віталія Кличка - це "політичне болото", яке приєднається до переможця виборів, - заява київського представника "Свободи" у Чернівцях

06.09.2012, 21:33

"Ми пробували домовитися про співпрацю на майбутніх виборах до Верховної Ради України, проте Віталій Кличко в односторонньому порядку вийшов з переговорного процесу. Він опублікував список 225 кандидатів у депутати від "УДАРУ" в мажоритарних округах, чим одразу перекреслив можливість досягення будь-яких домовленостей. На відміну від тієї ж "Батьківщини", з представниками якої ВО "Свобода" вдалося дійти згоди про формулу успіху на майбутніх виборах", - заявив у Чернівцях, відповідаючи на питання кореспондента BukNEWS, заступник голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода» з політичних питань Андрій Мохник.

- Якщо на виборах переможе опозиція - "Батьківщина" та "Свобода", то "УДАР" Віталія Кличка буде з нами, а якщо ні, то значна кількість  депутатів від УДАРУ" створять більшість з бандитами, - продовжив Андрій Мохник. -  Можливо, за винятком вашої землячки Марії Матіос. На жаль, у мене є всі підстави, для того щоб так говорити. Приклад діяльності фракції "УДАРУ" Віталія Кличка у Київській обласній раді, коли представники саме цієї політичної сили разом з регіоналами голосували за кандидатуру представника Партії регіонів на посаду голови облради, яскраве тому підтвердження. Кличко або не контролює своїх депутатів, або в нього така політична позиція. Тому "УДАР" - це політичне болото, яке приєднається до переможця.

Те, що Кличко не має власної позиції з багатьох важливих питань  засвідчує підхоплена його політичною силою ідея люстрації чиновників. Це якраз той випадок, про який кажуть: чув дзвін та знає звідки він... Адже цю ідею вже багато років пропагує ВО "Свобода". Проте Кличко не розуміє суті люстрації. Це не кримінальна, а морально-політична акція, яка має символізувати розрив з колоніальним минулим. Той розрив, через який пройшли країни Центрально-Східної Європи, Балтії і тепер проходить Грузія. Тобто заборона чиновникам, які співпрацювали з радянської владою, обіймати посади в незалежній Україні. Це морально-політична, а не кримінальна відповідальність, як бачить люстрацію Кличко.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Як не прикро, але треба визнати що пан Моїхник стовідсотково правий. Цей  борєц точно так поступить. Про це свідчать його виступи по регіонах. Він дуже хитро висловлюється і розраховує на дурників які йому повірять.

avatar

виборець

06 вересня 2012 21:08