«УДАР Віталія Кличка» покладе край певним парламентським казусам

«УДАР Віталія Кличка» покладе край певним парламентським казусам

16.01.2013, 22:33

В Україні пройшли парламентські вибори, як наслідок змінився персональний склад Верховної Ради. Однак принципи роботи залишились незмінними. Піаністи від влади і далі «протягують» необхідні їм рішення за допомогою голосування чужими картками.

Це обурює суспільство і депутатів від партії «УДАР Віталія Кличка», які ще на першому засіданні Верховної Ради VII скликання зареєстрували постанову  щодо введення в дію системи «Рада-3», яка передбачає виключно особисте голосування.

На цьому політична сила європейського зразка не зупиниться. Депутати від УДАРу звернуться до Конституційного Суду України для визнання неособистого голосування таким, що суперечить Конституції.   Це дозволить притягнути до відповідальності депутатів за неособисте голосування. А поки Основний закон України не регулює цих питань.

 УДАР ініціює розгляд легітимності голосувань у парламенті профільними комітетами, зокрема комітетом з питань Регламенту та депутатської етики.

Для аналізу усіх випадків порушення Конституції щодо особистого голосування ударівці представлять фото- та відео докази відсутності депутатів на робочому місці в момент прийняття рішень.

УДАР вже оголосив війну беззаконню, яке твориться у Верховній Раді. Наступним кроком стане  оскарження прийнятих рішень.

З початку наступної сесії УДАР контролюватиме письмову реєстрацію нардепів перед кожним засіданням, вимагатиме від спікера оголошувати  відсутніх і блокувати їхні картки.

 Депутати фракції УДАР працюють монолітною командою.  Це українці  бачать по результатам голосувань фракції та ініційованим  проектам законів і постанов, яких вже налічується 118.

Основними нововведеннями від УДАРу повинні стати:

  • Скасування численних депутатських пільг – від надання квартири до пожиттєвого утримування.
  • Зниження податкового навантаження на українських підприємців.  (УДАР пропонує вдвічі зменшити єдиний соціальний внесок і спростити процедури його сплати, щоб вивести з тіні малий і середній бізнес).

Ці законопроекти повинні бути розглянуті в перший тиждень лютого.

Фракція УДАР координує свої дії з іншими опозиційними силами і виконує взяті на себе зобов’язання.  Нині влада не має у Верховній Раді сталої більшості.  А тому чимало ініціатив ударівців мають шанс бути прийнятими. Для цього, насамперед, необхідно припинити практику «піанізму».  І УДАР робить для цього усе необхідне.

Джерело: Прес-служба партії «УДАР» В.Кличка

1