Учасники Євромайдану у Чернівцях оголосили свої вимоги

Учасники Євромайдану у Чернівцях оголосили свої вимоги

25.11.2013, 13:43

Близько 30 чернівецьких студентів ночували на Центральній площі у Чернівцях. Найбільше серед них - представників ЧНУ, повідомляє кореспондент vidido.ua. Попри дощ, студенти залишилися на всю ніч. Вранці вони пішли по домівках, а на зміну їм прийшли інші мітингувальники.

Бажаю доброго ранку всій Україні! Вчора пів ночі були з Ковальцем на нашому Чернівецькому "майдані". Про це на своїй сторінці у ФБ написав громадський активіст  Роман Хобзей. - Прийшли підтримати студентів, які вийшли продемонструвати свою ВОЛЮ. Дійсно вони Молодці , в таку погоду (дощ ллє, як з відра), не ламаються, не здаються.  ЧЕРНІВЧАНИ! вийдіть підтримати МУЖНІХ людей, хоча б на годину відірвіться від особистих справ, МОЛОДЬ вийшла захистити ваше майбутнє. Не стійте осторонь!

Сьогодні, о 12.30, на Центральній площі знову буде мітинг.

У понеділок зранку з київського поїзда одразу на Чернівецький ‎Євромайдан приїхала делегація чернівчан, які брали участь у столичних подіях. 

Від користувача #‎Євромайдан

ЗВЕРНЕННЯ
ЄВРОМАЙДАНУ В ЧЕРНІВЦЯХ

Ми, мешканці Чернівецької області та міста Чернівці, зважаючи на ті умови, які склались в Україні зі зривом підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом та відмовою уряду продовжити підготовку до підписання угоди, вимагаємо наступне:

1. Від Президента України – приїхати на саміт у Вільнюс та підписати угоду про асоціацію з ЄС.

2. Від Кабінету Міністрів України – продовжити роботу стосовно підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

3. Від Чернівецької обласної ради – скликати до 27-го листопада позачергову сесію Чернівецької обласної ради – Скликати до 27-го листопада позачергову сесію Чернівецької обласної ради з прийняттям відповідного рішення до Президента та Кабміну з вимогою підписати угоду про асоціацію з ЄС.

4. До Чернівецької міської ради – скликати до 27-го листопада позачергову сесію Чернівецької міської ради з прийняттям відповідного звернення до Президента та Кабміну з вимогою підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Ми наголошуємо на наступному:

Ситуація має бути виправлена до Вільнюського саміту. Всі необхідні умови для підписання Угоди мають бути виконані. Своєю масовою позицією ми маємо продемонструвати Європі наміри народу. Європа підписує асоціацію не з президентом, а з нами.
Угода має бути підписана!

Як повідомляв раніше BukNews, з п'ятниці депутати Чернівецької обласної ради збирають підписи за скликання позачергової сесії обласної ради. Сьогодні о 10.30 ініціатори скликання сесії завітають до адмінбудівлі ради, щоб всі охочі депутати крайового парламенту могли поставити свої автографи під вимогою про скликання сесії. Після цього документ передададуть голові Чернівецької обласної ради Михайлові Гайничеру. Організатори повідомили, що обов'язково оприлюднять прізвища всіх депутатів, які в час вибору піднялися над вузькопартійними інтересами і поставили підписи під вимогою про скликання позачергової сесії. 

- Вдячний ВСІМ буковинцям, які приїхали на Євромайдан, - написав на своїй сторінці у ФБ народний депутат Максим Бурбак. - Дуже багато залишилось, ще й на під'їзді хлопці, судячи з повідомлень. На майдані здалеку було видно прапор Чернівців. Спільними зусиллями Україна буде в Європі. Я вірю в це.

1