Учасники книжкового протесту в Чернівцях вимагають відкласти розгляд питання про реорганізацію книгарень (фоторепортаж)

Учасники книжкового протесту в Чернівцях вимагають відкласти розгляд питання про реорганізацію книгарень (фоторепортаж)

21.05.2012, 20:06

За підсумками Книжкового Протесту, який відбувся сьогодні під стінами Чернівецької ОДА, ухвалено резолюцію, згідно з якою учасники пікету вимагають "не виносити на сесію Чернівецької обласної ради проект рішення про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі".

Свою вимогу представники буковинської громади  обгрунтовують крихою довіри суспільства до влади.

Резолюція учасників Книжкового Протесту

Ми, представники буковинської громади, вважаємо, що в умовах наявної сьогодні кризи до влади проект рішення від 10.04.12 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі» вимагає більш ґрунтовного доопрацювання. Керуючись ст. 3, 5, 7, 103, 140, 142, 143 Конституції України,  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», Європейською хартією місцевого самоврядування, Декларацією Міжнародної Конференції Праці основних принципів та прав у світі праці, вимагаємо:

1)    Не виносити на ІХ сесію VI скликання Чернівецької обласної ради проект рішення від 10.04.12 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі».

2)    Створити комісію з вивчення доцільності об’єднання книгарень, куди необхідно залучити представників громадськості, книгарень, влади, журналістів, а також спеціалістів економічного профілю.

   У разі ігнорування наших вимог залишаємо за собою право звертатися по допомогу до Президента України, Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, а також інших інстанцій.

 (м. Чернівці, 21.05.2012р.)

 

1


КОМЕНТАРІ (10)

avatar

Сергей Олейник

21 травня 2012 16:42

Директори книгарень повинні подати до суду на пана Папієва, котрий прямо звинуватив їх у використанні книгарень для свого збагачення.

avatar

Читач

21 травня 2012 16:49

Можновладці думають, що всі крадуть як вони. Їм навіть в голову не може прийти, що на Буковині ще є порядні люди.  

avatar

Чернівчанин

21 травня 2012 19:01

Бачила це видовище. Було сумно. Все життя читаю запоєм, але гепати книжкою не пішла. Шкода книжки. Маю й таку, що без жалю Кобевко і Ко виклали на сходи ОДА (одна з перших за часів незалежності книга про Чернівці за авторством покійного вже І. Чеховського, О. Масана та тепер громадянина Ізраїлю В. Білека). Бережу її, на відміну від п. Петра. сумно, бо книжки не винні. Протестувати можна по-різному і цей спосіб - не найкращий. Він демонстує не повагу, а зневагу до книжки. Зневагу з боку учасників мітингу. То чи про книжки їм йдеться?

avatar

Читачка

21 травня 2012 21:26

Почекайте й побачите, як Лібанова з Вергуншою будуть боротися одна з одною за посаду директора об"єднаної книгарні! Оце буде бій не на життя, а на смерть!

avatar

Буковинець

22 травня 2012 11:44

Чернівчанину та Читачці - краще займіться своїми безпосередніми обов"язками чиновника облради, а не пишіть дурниці

avatar

Ігор

22 травня 2012 12:59

Маю такий же стосунок до обласної ради, як Ви до Амазонії.

Висловила власну точку зору, а те, що вона не сподобалася (з комента очевидно) політикам, які використали мінтинг й ситуацію на свою користь - лише свідчить. що у ситуації не зовсім чисто з обох боків.

avatar

Читачка - до Ігоря

22 травня 2012 16:22

О.Кастпрук уміє читати! (фото №1) А ось у працівниць "книгарень" не склалося з українською мовою (ще б пак, адже україномовної книжки у багатьох не знайдеш), бо українською цитата Цицерона буде "дім, в якому немає книг, подібний до тіла без душі, або - позбавленого душі, та аж ніяк не ПОЗБУТОГО душі (як пєрєвєлі баришні-с з фото№8)

avatar

Комент до фото

22 травня 2012 19:16

Тоді. якщо ви такі розумні, то пропонуйте свій алгоритм дій, а не займайтеся улюбленою справою більшості українців - ниттям!

avatar

Ігор читачці

26 травня 2012 05:59

Мабуть і Ви, шановний, не вмієте читати, бо де ж у моїх коментах ниття?
avatar

До Ігоря

26 травня 2012 22:42