Учасників Майдану 2014 року під час акцій протесту труїли улюбленою отрутою спецслужб — талієм, - військовий токсиколог-полковник медичної служби Володимир Білоус

Учасників Майдану 2014 року під час акцій протесту труїли улюбленою отрутою спецслужб — талієм, - військовий токсиколог-полковник медичної служби Володимир Білоус

11.05.2019, 12:13

Активістів Майдану труїли талієм

Принаймні можна зрозуміти владу, ЗМІ, громадських активістів, а особливо чернівецьких фізиків, чому вони так гаряче заперечують техногенне забруднення Чернівців канцерогенними солями важких металів — аж до того, що підмінюють факти відвертою фальсифікацією. Проте позиція медичної спільноти в історії ЧХХ не піддається жодному розумному поясненню. У дисертаціях, доповідях, виступах у ЗМІ медики продовжують називати масовий талотоксикоз у Чернівцях 1988 року "невідомим раніше екологічно зумовленим захворюванням невизначеної етіології". Визначаючи в Чернівцях і на Буковині понаднормову кількість уроджених вад, патологію вагітності, безпліддя, зростання кількості випадків захворювання крові, онкологічних, серцево-судинних недуг, дослідники старанно оминають хімічну екзогенну інтоксикацію, спричинену масовим талотоксикозом. 

Невігластво медиків обертається трагедіями.

Восени минулого року в Києві прокотилася хвиля отруєнь таксистів. Перші випадки лікарі сприйняли за ускладнення грипу, ГРВІ, неврологічні недуги. Усе як при епідемії чернівецької "алопеції", коли впродовж вересня—жовтня 1988 року в місті зареєстрували і лікували від гострої респіраторної вірусної інфекції понад 17 тисяч дітей, не рахуючи дорослих. За два-три тижні ці хворі облисіли, деяким з них лікували алопецію незрозумілого генезису. 

черновцы - таксист максим белоконь

Нарешті з німецької клініки надійшли результати аналізів студента Максима Б., який підробляв таксуванням. У нього виявили талій понад норму в тисячу разів. Молодий чоловік, не отримавши належного лікування, невдовзі помер. Кілька його колег-таксистів також спочатку почули від лікарів про грип, аж поки опинилися в лікарні у важкому стані з діагнозом — талотоксикоз. І в цих кримінальних випадках медики лікували не причину, а симптоми. 

У таку саму історію потрапили учасники Майдану.  

 Володимир Іванович Білоус показує окрему папку з медичними документами і токсикологічними аналізами молодих чоловіків з Калуша, Львова, Києва, Одеси, Запоріжжя. Під час акцій протесту на Майдані їм якісь люди в цивільному бризкали в очі з балончиків. Ситуація не дивна — дивними були наслідки. Наступного дня вони навіть не могли звестися на ноги. Почалися безперервні ГРЗ, негаразди із серцем, шлунком, розлади сну, висипи на шкірі, які не піддавалися лікуванню. Врешті їм порадили їхати в Чернівці до військового токсиколога Володимира Білоуса. "Лікарі не призначали хлопцям аналізу на талій. Коли ж вони його таки зробили — у волоссі, сечі було виявлено понаднормову кількість цієї отруйної речовини, що вказувало на талотоксикоз середньої тяжкості. Ось ці результати різних медичних лабораторій і клінік. Вчасно розпочате лікування антидотами повернуло хлопцям здоров'я", — розповідає Володимир Іванович. Талій завжди був улюбленою зброєю спецслужб. Недарма цей хімічний елемент називають "німим убивцею", оскільки він не залишає слідів, непомітний, а спричинені ним токсичні ефекти маскуються під інші хвороби. 

"Особливо важливо, щоб усі лікарі знали клінічні ознаки талієвого отруєння, — наголошує Володимир Білоус. — Потрібно запровадити обов'язкове вивчення токсикології в медичних навчальних закладах всіх рівнів акредитації. І, безумовно, знаннями з токсикології повинні володіти всі судмедексперти, щоб, боронь Боже, не повторювати помилок чернівецької трагедії". 

Автор: Світлана Ісаченко

На основному фото: Володимир Білоус

Джерело: https://dt.ua/HEALTH/na-cvintar-cherez-feyk-310886_.html

1


КОМЕНТАРІ (4)

Бурбачння переводить стрілки від гвинтівки Пашинського.

avatar

SЩуро

11 травня 2019 15:14

Этот старый маразматик разве не знает,что антидота при отравлении талием не существует на сегодняшний день.Лечение только симптоматическое.Брешет как собака,статейка тухлая,с политической подоплекой.

avatar

Док

11 травня 2019 18:29

Ого, Док, как тебя зацепило! Ты, Док, случайно не Бачинский? Похоже, ты тоже выпаривал 5 литров мочи день и ночь, от чего поехал мозгами. И антидот давным-давно существует, Док, и специфическое лечение, а не только симптоматическое при отравлении таллием. Почитай Трахтенберга, Проданчука. Или они тоже старые маразматики? Вляпался ты, Док, на этот раз капитально! Потому и брешешь как облезлая собакаи мечешься на цепи. На кокой - сам знаешь.  

avatar

Доку

11 травня 2019 22:21

Эти песни мы пели в "Артеке".Назови и напиши антидот,брехло псевдомедицинское,коль знаешь.

avatar

Брехунам

12 травня 2019 12:21