У зону АТО вирушили  чернівецькі десантники

У зону АТО вирушили чернівецькі десантники

30.11.2014, 20:41

Сьогодні, у зону проведення антитерористичної операції, на Сході України вирушили, майже у повному складі, близько 300 бійців, військовослужбовці 3-ї батальйонної тактичної групи 80-ї окремої аеромобільної бригади високо мобільних десантних військ  Збройних Сил України.

Провести  своїх рідних, батьків, братів та просто друзів та знайомих прийшли діти, батьки, дружини, товариши та подруги. Всі вони проводжали на війну своїх рідних та близьких зі словами: «Нехай береже тебе Бог» та «Повертайся скоріше живий та не ушкоджений».

 Як повідомив командир 3-ї батальйонної тактичної групи 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України полковник Дмитро Братішко всі військовослужбовці забезпечені зимовим обмундируванням та теплими речами. А також за рахунок допомоги волонтерів забезпечені дровами, буржуйками, консервацією, та необхідними витратними матеріалами.

Перед від’їздом, на території військової частини рідні, близькі та друзі мали змогу провести своїх рідних.

-         Ми будемо за вас молитись, щоб біда оминала вас і всі ви повернулись до рідної домівки здорові та не ушкоджені, - наголосили представники духовенства. – Також молитимемось за те, щоб на Україні найшвидше відновився мир та спокій.

Із собою, на Схід, військові взяли передані волонтерами переносний  бензиновий генератор, зимові спальні мішки, теплі речі, ліки проти застудної дії, а також засоби особистої гігієни та продукти першої необхідності.

 Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ

Чернівецькі свободівці забезпечили зимовим одягом 14 десантників, які виїжджають до зони АТО

В процесі здійснення регулярної  волонтерської допомоги впродовж останнього часу свободівці готуються до поїздки з гуманітарною підтримкою до добровольчих батальйонів "Січ" та "Чернігів" поблизу Славянська. Про те, що частину бійців-земляків з 80-ї аеромобільної бригади, з якими свободівці тримають контакт ось вже майже 5 місяців мають відправляти на АТО свободівцям  повідомили лише 26 листопада.

Напередодні, при спілкуванні з свободівцями солдати повідомили, що для несення служби в зоні АТО в зимовий період їм необхідні зимові берци та зимові штани, адже укомплектували їх зимовими бушлатами та демисезонними берцами. З того, що приготували бійцям добровольчих батальйонів "Січ" та "Чернігів" свободівці вирішили для 14 військовослужбовців передати комплекти зимових берців, рукавиці, шапки і по кілька пар зимових носків дати нашим землякам-десантникам.

«Свободівську речову підтримку для передачі бійцям привезли 29 листопада на КПП військової частини та в дружній атмосфері в гостьовій кімнаті передали вкрай потрібне для зимової служби нашим солдатам» - повідомив свободівець Віталій Мельничук.

Оскільки активісти та депутати від ВО "Свобода" всіх рівнів у Чернівецькій  області раніше робили все можливе для допомоги в соціальному захисті військовослужбовців - учасників АТО та захисників південно-східних кордонів України, то Віталій Мельничук рекомендував, щоб бійці повідомили свої сім'ї щодо можливості надання їм  соціального захисту завдяки свободівцям отримувати юридичні консультації .

Голова обласної організації ВО "Свобода" побажав військовослужбовцям живими та неушкодженими з перемогою повернутися додому та при можливості інформувати про військові будні та про наявні потреби. Зі свободівської сторони будемо планувати з гуманітарною волонтерською підтримкою серед інших напрямків виїжджати  й до місця дислокації 80-ї аеромобільної бригади.

 Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

Фото Василя Мустеци

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Інтересно ці гарні і веселі дівчата які проводжають хлопців так само будуть зустрічати"не дай боже" гроби з нашими земляками??? 

avatar

До влади

30 листопада 2014 21:54

На це все страшно дивитись!

avatar

Чернівчанин

30 листопада 2014 21:55

Ганьба таким як ви негідникам! Ці чоловіки захищають в тому числі й ваше спокійне життя, щоб ви могли прискати своєю отрутою і випалювати все навколо своєю ненавистю. Але вона зашкодить не цим мужнім чоловікам, а знищить вас самих. Бо їхнє діло - праве. І нормальні люди завжди шануватимуть і поважатимуть їх. А також будуть вдячні. Слава мужнім справжнім героям!  

avatar

Чернівчанину

01 грудня 2014 11:01