У Зеленського дадуть 17 мільйонів на реставрацію обласної бібліотеки імені М.Івасюка

У Зеленського дадуть 17 мільйонів на реставрацію обласної бібліотеки імені М.Івасюка

13.10.2021, 17:07

З державного бюджету будуть виділені кошти на реставрацію обласної бібліотеки.

Про це на конференції повідомив перший заступник голови ОДА Богдан Ковалюк.

"І також ще чекаємо на 17 мільйонів гривень з державного б'юджету, які буде спрямовано на обласну бібліотеку, що на вулиці Кобилянській. Вона вже багато років в аварійному стані. Тому, ми доклали максимум зусиль, щоб отримати фінансування. Чекаємо на днях розпорядження Кабміну про спрямування коштів на реставрацію цієї бібліотеки", - додав перший заступник голови ОДА.

На реставрації Церкви Трьох Святителів та внутрішньго двору у Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича з державного бюджету виділено 20 мільйонів гривень.

 "12 мільйонів гривень виділено на внутрішній дворик і 8 мільонів гривень на реставрацію церкви. Держава надала обласному бюджету 20 мільйонів гривень субвенцій інфраструктури, які ми розподілили на інші об'єкти. Натомість з обласного бюджету було спрямовано поки що 10 мільйонів гривень на реставрацію церкви і дворика. Чому така різниця? Бо вже завершується бюджетний період, і щоб не залишити кошти не освоєними. Ми обговорили, яка сума може бути освоєна цього року, і таку суму спрямували на університет", - зазначає Богдан Ковалюк.

Джерело: molbuk.ua

1