У Заставні виявили пелікана, який відбився від вирію і заблукав

У Заставні виявили пелікана, який відбився від вирію і заблукав

12.09.2021, 13:17
До нас приїхав, ні не ревізор ... пелікан. Загублений світ Конан Дойля дався взнаки в Чернівцях.
 
Про це повідомив Mykola Dychka.
 
Прототип, зменшена копія птеродактиля, приземлилася 8 вересня у Заставні.
 
Куди він летів і звідки достеменно невідомо, але те, що він заблукав серед магнітних полюсів і відбився від родичів - це факт. Птах молодий. Взагалі мав би бути вже чи десь в Єгипті чи Ізраїлі. А він тут.
 
9 вересня для нього був важкий день. Велика дорога. Доправлений в Київський державний зоопарк. Пелікан з такою турботою був облаштований для переїзду, що прибув до Києва спокійний, чистий і зовсім не нервував.
 
Вибір для таких птахів невеликий: життя на обмеженій території в неволі, або не життя на волі. Головне питання в утриманні пелікана : 1,5 кг свіжої риби в день, 1,5 кг свіжої риби в день, 1,5 кг свіжої риби в день... 1,5 кг свіжої риби в день, 1,5 кг свіжої риби в день, 1,5 кг свіжої риби в день.... такий обсяг може подужати тільки великий зоологічний парк.
 
Дякую всім, хто мав стосунок до операції «Пелікан». Можемо дати йому ім’я Буки - Буковинський.
 
P.S.: 11 вересня виявилося, рибалки сказали, що десь на рибних озерах поблизу Заставни є пелікани, то він, можливо, звідти. А звідки ж іще? І, як виявилося, це вже не перший пелікан на Буковині, якого виявили цього року. Ще одно зафіксували  в Новоселицькому районі. 
 
Загалом пелікани живуть в Україні уже доволі тривалий час. Вони мешкають переважно у районі Чорноморського біосферного заповідника, але під час міграції можуть траплятися і в інших регіонах.
 
На зображенні може бути: птах та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: птах та на відкритому повітрі
 На зображенні може бути: птах, на відкритому повітрі та текст «00 24 G маркет S»
На зображенні може бути: 1 особа
1